Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 августа 2024
28,1 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
У Вінниці оголосили новий набір на безкоштовні курси української мови для переселенців
05 июня 2024, 16:41
У Вінниці оголосили новий набір на безкоштовні курси української мови для переселенців

У Вінниці стартуватимуть заняття традиційних офлайн-курсів розмовної української мови. Цьогоріч для внутрішньо переміщених осіб, які бажають вдосконалити своє мовлення, на базі міських бібліотек відкривають три навчальні групи. Курс для кожної групи розрахований на три тижні та передбачає 12 занять.

Навчання в групах розпочнеться, як тільки набереться потрібна кількість охочих. Запрошення на перше заняття зареєстрованим учасникам і учасницям надійде електронною поштою.

У Вінниці оголосили новий набір на безкоштовні курси української мови для переселенців

Зареєструватись на курси на конкретній локації можна включно до 9 червня за покликаннями нижче. Кількість місць обмежена.

  • Центральна міська бібліотека імені Бевза (Хмельницьке шосе, 4): https://forms.gle/6DGSP6BX9HcfrQJR6 (заняття з вівторка по п'ятницю, з 17:30 по 18:50);
  • Бібліотека-філія № 1 (просп. Коцюбинського, 49): https://forms.gle/TEbakqiPvB2E32XX7 (заняття з понеділка по четвер, з 17:30 по 18:50);
  • Центральна бібліотека для дітей та юнацтва (просп. Космонавтів, 63): https://forms.gle/e4CYtRDmf6kabmAm7 (заняття з вівторка по п'ятницю, з 17:30 по 18:50).

Цьогоріч Вінницька міська рада реалізує проєкт у партнерстві з ГО «ВІСЬ» у межах проєкту організації «Гуманітарне реагування в Україні II».

Три роки «Вільній українській» 

«Вільну українську» з ініціативи міського голови у Вінниці організовують третій рік поспіль. Заняття традиційно проводитимуть вчительки-філологині шкіл Вінницької громади за спеціальною програмою, розробленою фахівчинями департаменту освіти та КУ «Центру професійного розвитку педагогічних працівників міської ради».

Загалом за два сезони реалізації проєкту у 2022 та 2023 роках заняття курсів охопили близько 560 дорослих і юних слухачів та слухачок.

Проєкт має на меті допомогти внутрішньо переміщеним особам подолати мовний бар’єр і навчитися розмовляти українською без перешкод. Програма курсів «Вільна українська» містить мовленнєвий практикум, ситуативне діалогування, виразне читання, артикуляційні вправи, лінгвістичні ігри та багато інших практик. Окрім того, на курсах можна довідатись про цікаві безкоштовні медіаресурси, які стануть корисними при самостійному вивченні української.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий