Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 июля 2024
34,1 °C
ясно

Новости

Вінниця
У храмі села Писарівка на Вінниччині провели перше богослужіння українською мовою
29 мая 2024, 13:40
У храмі села Писарівка на Вінниччині провели перше богослужіння українською мовою

Нещодавно у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Писарівка Калинівської міської територіальної громади відбулося урочисте богослужіння. Подячний молебень з молитвою за Україну та перемогу українського війська став першою церковною службою, яка була відправлена у храмі після того, як місцева релігійна громада вирішила долучитися до Православної Церкви України.

Перша молитва у храмі була за рідну державу та всіх українських захисників, у переважної більшості людей, які прийшли на богослужіння, хтось перебуває у війську – сини, зяті, онуки.

Громада села Писарівки «попрощалася» із московським патріархатом і приєдналася до Православної Церкви України ще у кінці 2023 року, але з січня нинішнього року храм стояв зачинений.

Священник, який був до цього на парафії, вибір людей не підтримав і залишився у церкві московського патріархату. Люди молилися під стінами храму, у трапезній, але у храм не заходили.

«Це було свідоме рішення, не заходити у храм до тих пір, поки не матимемо документів на земельну ділянку, на якій розташована наша церква. Як тільки ми оформили документи, одразу зібралися на богослужіння», – каже голова Загальних зборів релігійної громади Раїса Бездушна.

Богослужіння звершили настоятель храму ієрей Степан Ковальчук, а також священники Юрій Волощук та Павло Звіринський.

 

ПЦУ.

 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий