Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 августа 2024
28,1 °C
пасмурно

Новости

Вінниця
ВІННИЧАНИ ЗМОЖУТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ ВІД ЮНЕСКО
16 мая 2024, 15:02
ВІННИЧАНИ ЗМОЖУТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ ВІД ЮНЕСКО

Подати заявку на отримання фінансової допомоги потрібно до 15 червня

Міжнародний фонд культурного розмаїття ЮНЕСКО розпочав конкурс проєктів на отримання грантів для українських митців. 

Гранти фонду ЮНЕСКО стануть рушієм змін, адже сприятимуть створенню, поширенню та доступності для суспільства різних культурних товарів. Завдяки проєктам-переможцям зміцниться культурне та креативне середовище закладів освіти. Крім того, це можливість для учасників розвивати креативні індустрії в онлайн-просторі, стимулювати активну участь у культурному житті, впроваджувати принципи гендерної рівності, залучати до заходів вразливі групи населення.

Роботи можуть стосуватися різних напрямів: наскрізних (культурна стратегія та політика, авторське право тощо); галузевих (музика, дизайн, візуальне мистецтво, видавництво та інше).

Найбільша сума, яку зможуть отримати учасники – 100 000 доларів США. Час для здійснення проєкту має тривати 12 – 24 місяці. Заявку для конкурсу потрібно надіслати англійською чи французькою мовами не пізніше 15 червня 2024 року.

Участь у конкурсі можуть взяти:

– державні органи та установи;

– неприбуткові громадські організації, чия діяльність пов’язана із культурою або спорідненими галузями;

– міжнародні неприбуткові громадські організації, які пов’язані зі сферою культури або суміжними галузями та зареєстровані в країнах-учасницях Конвенції про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження 2005 року.

Із детальною інформацією щодо конкурсу та аплікаційною формою охочі можуть ознайомитися за посиланням. Переглянути проєкти, які отримали грошову допомогу можна на сайті ЮНЕСКО.

У відділі взаємодії з міжнародними організаціями Міністерства культури та інформаційної політики України доступна додаткова інформація про оголошений конкурс (тел. 234-04-33 або gmalinina@ukr.net).

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий