Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
20 мая 2024
21,2 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
У Вінниці відбулось погашення марки «Побратими»
10 мая 2024, 20:31
У Вінниці відбулось погашення марки «Побратими»

Нова марка отримала назву «Ніхто не чіпатиме мене безкарно. Нансі-Вінниця». Присвячена марка французькому місту Нансі


Змінити розмір

У Вінниці презентували нову поштову марку із серії «Побратими», присвячену французькому місту Нансі. В урочистій церемонії спецпогашення, яка відбулась 10 травня, взяли участь мери обох міст.

Подія відбулася на позачерговій сесії Вінницької міської ради з нагоди візиту делегацій з двох європейських міст-побратимів Вінниці, приуроченого до Дня Європи: Нансі (Франція) і Карлсруе (Німеччина). Це вже п’ята поштова марка із серії «Побратими», яку Офіс туризму Вінниці випускає у співпраці з Укрпоштою і КП «Інститут розвитку міст».

Нова марка отримала назву «Ніхто не чіпатиме мене безкарно. Нансі-Вінниця», пов’язану з гербом французького міста, який прикрашає символ мужності і стійкості – татарник або ж чортополох (у пам’ять про героїчну оборону міста в 1477 році від військ герцога Бургундії Карла Сміливого). Водночас девіз Нансі попереджає: «Ніхто не чіпатиме мене безкарно» або «Хто доторкнеться, той вколеться». Цей девіз яскраво характеризує й український народ, його героїчний дух, рішучість і непохитність в прагненні захистити рідну землю.

У Вінниці відбулось погашення марки «Побратими»

Що ж до зображення, то на цій поштовій марці зобразили архітектурні перлини Нансі (площу Станіслава, Арку Ері та кафедральний собор) і візитівки Вінниці (Вежу Артинова, будівлю колишнього готелю «Савой» і Спасо-Преображенський кафедральний собор).

«Рада міста Нансі проголосувала за ратифікацію угоди між нашими містами у грудні минулого року. І зараз можемо пишатися тим, як за такий короткий період ми змогли втілити багато речей спільно. Це обмін молоді, стажування, співробітництво університетів… Особливо важливою є співпраця щодо лікування ветеранів. Зараз український народ – перед дверима Європейського Союзу, в які впевнено прагне увійти. Але український народ уже є в авангарді боротьби попереду європейського. Тому ніхто не має бути зараз осторонь – всі мають підтримувати український народ і українську армію настільки довго, наскільки це буде необхідно. Тому що ваша свобода – це наша свобода», – сказав у вітальному слові мер міста Нансі Матьє Кляйн.

У Вінниці відбулось погашення марки «Побратими» - фото 2У Вінниці відбулось погашення марки «Побратими» - фото 3

В урочистій церемонії спецпогашення власної поштової марки «Ніхто не чіпатиме мене безкарно!» участь взяли вінницький міський голова Сергій Моргунов, мер міста Нансі Матьє Кляйн, мер міста Карлсруе Франк Ментруп і директорка з розвитку мережі Вінницького регіону Акціонерного товариства «Укрпошта» Оксана Шабанова.

Вони разом проставили відбиток спеціального поштового штемпеля постійної дії «Місто ідей» та підписали тематичні конверти. А першими, хто отримав такі марковані блоки, примірники марок та конверти, стали гості з міст-побратимів Карлсруе і Нансі, які з офіційним візитом перебувають у Вінниці.

«Сьогодні для України головне – перемога. І дуже важливо, що на цьому важкому і болісному шляху ми відчуваємо, що не одні. Я вчергове хочу подякувати мерам міст Карлсруе і Нансі, депутатам і мешканцям громад, урядам Німеччини та Франції за допомогу і підтримку у ці складні для України часи. Ваша позиція – це свідчення людської небайдужості, а не просто результат підписання договорів про співпрацю. Нехай наші зв’язки міцнішають і приносять позитивні результати мешканцям трьох наших громад», – звернувся до присутніх вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці відбулось погашення марки «Побратими» - фото 4

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий