Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
6,8 °C
небольшой дождь

статьи

ЧИ ПОРІБНІ СВІТУ ГЕНІАЛЬНІ НАУКОВЦІ...?
10 апреля 2014, 00:00
ЧИ ПОРІБНІ СВІТУ ГЕНІАЛЬНІ НАУКОВЦІ...?

У 1946 році англієць Джон Серл – відкрив ефект левітації при обертанні спеціально оброблених магнітів. Десять побудованих ним дисків набирали шалену швидкість обертання без підвода сторонньої енергії, починали підніматись і зникали в небі. Він не мав вищої освіти і, після оприлюднення свого відкриття, був осміяний маститими вченими, незважаючи на свідчення поважних людей, що були присутні на його експериментах.

Ефект Серла полягав в тому, що при обертанні магнітів, установка втрачала вагу і починала підніматись у небо. Крім цього, генерувалось дуже сильне електричне поле - до одного мільйона вольт, що давало можливість отримувати безкоштовну енергію. Ображений на науковий світ і, побоюючись спецслужб, Джон Серл припинив досліди та не став патентувати свій винахід. Його доля в чомусь нагадує життєвий шлях геніального інженера Ніколи Тесли, який своїми винаходами вплинув на розвиток ХХ століття.

Цей експеримент у 1993 році змогли повторити лише російські вчені з інституту фізики - Володимир Рощін та Сергій Годін. Їхня установка вагою 350 кг при швидкості обертання 560 об/хв. розвивала потужність у 7 кВт без підводу сторонньої енергії і втрачала 65% своєї ваги! Торговцям нафтою і газом не потрібна була дешева енергія і тому лабораторію прикрили, а установку знищили. Але залишився патент, в якому описаний принцип роботи конвертора і фізичні властивості цього явища.

Ефект Серла подібний до природнього явища – торнадо чи урагану. Смерчі створюються обертальними електромагнітними полями, вони мають величезну руйнівну силу, піднімають у повітря важкі предмети і навіть автомашини, тому що в хвості торнадо зменшується гравітація. Російські вчені також відзначали зниження температури в лабораторії під час експерименту на 8 градусів. Стає зрозумілим утворення граду в грозовій хмарі в самий жаркий період літа – тут теж працює обертальне електромагнітне поле.

У свій час Ніколі Теслі подарували автомобіль. Він зняв двигун, а замість нього встановив електромотор. Потім купив 12 електронних ламп і радіодеталі, змонтував схему і помістив її в коробку, з якої стирчали два електроди. Підключив до коробки електродвигун і тиждень їздив по місту, розвиваючи високу швидкість. Коли його запитували звідки енергія, Тесла відповідав: «З ефіру». Йому не повірили, стали говорити, що він має зв’язок з дияволом. Тесла образився, забрав свою коробку і поїхав.

Талановиті люди, які роблять визначні відкриття, часто не сприймаються суспільством. У наукових академічних колах діє справжня «інквізиція» у вигляді комітетів по боротьбі з «лженаукою» і тому доля таких людей важка: Галілей, Джордано Бруно, Дизель, Тесла, Гребєнніков, Серл і багато-багато інших. Є такі люди і в Україні: Борис Болотов з Києва, Леонід Фомінський з Черкас, Петро Пруссов з Миколаєва, Леонтій Скібінський і Микола Олійник з Вінниці. Останній створив електролітичний елемент живлення, який безпосередньо перетворює тепло на електричний струм і міг би застосовуватись для серцевих стимуляторів без заміни, але сьогодні це нікому не потрібно. Як тут не згадати російську говірку: “Талантам надо помогать, бездарности пробъются сами».

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий