100 гривень на місяць за харчування сплачують учні Калинівської гімназії, втім з нового року вартість обідів зросте. Усе через підвищення цін на продукти, каже директорка закладу Олена Костюк.
Вона розповідає, що їдальня нова. В експлуатацію її ввели торік. У приміщенні є гарячий та холодний цехи, кімната для зберігання круп та овочів.
На початку навчального року з дому діти приносять картоплю, цибулю, моркву, буряк, капустину та склянку квасолі. На території школи також вирощують городину.
Страви для школярів готують за рецептами кулінарного експерта Євгена Клопотенка, розповідає кухарка їдальні Лариса Грінченко.
Меню чотиритижневе. 5 разів на тиждень дітям дають молочні продукти: масло, тверді сири, молочні каші. Двічі на тиждень — рибу та фрукти.
Щодня в їдальні вивішують меню, де вказують, чи є серед продуктів алергени. Хоча, говорить кухарка, усі діти надали довідки про відсутність харчової алергії. Готують, каже Лариса Грінченко, за картотекою страв — чітко по рецепту. Діти харчуються раз на день. Молодші — об 11:15, старші — за годину.
Шестикласниця Ліза Лаптінська розповідає, що у школі завжди смачно готували, а цього року меню покращилося.
Додати коментар