Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,4 °C
небольшой дождь

Статті

Цікавинки
ЯКА РІЗНИЦЯ МІЖ ВАНІЛЛЮ І ВАНІЛІНОМ?
02 квітня 2013, 00:00
ЯКА РІЗНИЦЯ МІЖ ВАНІЛЛЮ І ВАНІЛІНОМ?

Ванілін – один з найбільш популярних ароматизаторів та підсилювачів смаку. Саме його ми часто використовуємо під час приготування різноманітних десертів. Але це не натуральний продукт. Ванілін виготовляється за допомогою хімічного синтезу з лігніну або нафтопродуктів. Ванілін входить до складу багатьох кондитерських виробів, морозива, молочних продуктів, алкогольних та безалкогольних напоїв. Цей ароматизатор також дозволений для застосування у дитячому харчуванні. Він є дешевим штучним замінником натуральної ванілі. А от природним джерелом ваніліну є стручки ванілі.
Ваніль донині є однією з найдорожчих прянощів на світовому ринку. А причиною цього є складний технологічний процес її обробки і трудоємкість вирощування ванілі як культури (необхідність штучного запилення). Натуральну ваніль використовують для ароматизації тільки найдорожчих солодощів. Ваніль на смак гірка, тому перед вживанням її ретельно розтирають у фарфоровій ступці разом із цукровою пудрою. Потім цей ванільний цукор уже можна використовувати. Для його приготування на 0,5 кг цукру беруть 1 паличку ванілі.
Ваніль позитивно впливає на людський організм. Її аромат не тільки розслабляє тіло, але і заспокоює нервову систему, послаблює такі негативні емоції, як гнів, лють, роздратування, при цьому, пробуджує фантазію, інтуїцію, життєрадісність і оптимізм.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар