Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
16,1 °C
небольшой дождь

Статті

ЯК НЕ СЛІД ШУКАТИ РОБОТУ
20 серпня 2012, 00:00
ЯК НЕ СЛІД ШУКАТИ РОБОТУ

Може статися так, що ви потрапите під скорочення або ж на нинішньому робочому місці просто немає перспектив для кар'єрного зросту.
Практично кожен працездатний українець свого часу стикався з проблемою пошуку роботи. А для того, щоб правильно її знайти, слід знати, чого краще не робити. Пропонуємо вам 10 найпоширеніших хибних думок, яких краще уникати, якщо ви хочете справити гарне враження на роботодавця та знайти роботу.

1. Не обов’язково на співбесіду приходити на той час, коли вам призначили. Якщо режим роботи компанії з 9 до 18 год., то в будь-який час протягом робочого дня кадровики зможуть знайти для вас 10-15 хв.

2. Шукаючи роботу через оголошення в пресі, не важливо, свіжа ця газета чи ні. Можна користуватись газетою навіть місячної давності.

3. Якщо вас зацікавило якесь оголошення, потрібно телефонувати за вказаними телефонами якомога частіше: для знайомства, потім — запису на співбесіду, щоб ще раз уточнити час і місце співбесіди, а одразу після неї кілька разів на день цікавитися її результатами. Необхідно, щоб потенційний роботодавець оцінив ваш ентузіазм та зрозумів, що вам не байдужа ця вакансія.

4. Намагайтеся влаштуватися в компанію, яка б вам підходила, навіть якщо вона і не веде набір нових співробітників. Можливо, саме для вас вони зроблять вийняток.

5. Коротке лаконічне резюме означає відсутність у вас творчого підходу та занижену самооцінку. До того ж воно обов’язково загубиться серед безлічі інших. Тому чим більшим воно буде за обсягом, чим краще ви опишете себе, як найдосконалішого кандидата на вакантну посаду, тим більше шансів, що роботодавець не помилиться, зробивши свій вибір. А якомога яскравіше оформлення вашого резюме (різноманітні яскраві та художні шрифти, стильні елементи декору, візерунки, орігамі, макраме, витинанки і т.д., не залежно від запропонованої вакансії) лише допоможе йому в цьому.

6. Сьгодні фотографія в резюме — загальновизнана практика. Краще додавати родинне фото — щоб підкреслити наскільки для вас є високими сімейні цінності.

7. Після написання резюме зовсім не обов’язково перечитувати його, щоб виправити можливі помилки. По-перше, їх там не може бути в жодному разі, адже ви вісім років тому закінчили школу з медаллю. А по-друге, того, хто читатиме його, цікавлять лише ваші професійні та особисті якості, попередня кар’єра та диплом ВУЗу, а не ваша грамотність.

8. Відправляючи резюме електронною поштою, зовсім не обов’язково вказувати тему, адже ваш лист і так є дуже важливим, тому він нізащо не потрапить в спам.

9. Під час співбесіди не слід обмежуватися у висловлюваннях та емоціях на адресу колишньої компанії. Намагайтесь пояснити причини звільнення зі старого місця роботи так, щоб було одразу зрозуміло: у всьому винуватий попередній роботодавець, який не здатен оцінити вашого таланту.

10. І взагалі, не варто поспішати з вибором роботи. Погоджуватись потрібно лише на ту роботу, яка повністю задовольняє всі ваші потреби, бажання та амбіції. Якщо вам 23-24 роки, ви нещодавно закінчили навчальний заклад, не маєте ніякого досвіду роботи і мрієте про посаду комерційного директора великого підприємства з іноземними інвестиціями, службове авто представницького класу, зарплату з чотирма нулями та шикарний кабінет з красунею-секретаркою — не треба розмінюватись на дрібниці. Навіщо вам сьогодні працювати менеджером, спеціалістом з продажу, торговим агентом, ріелтером, продавцем-консультантом, якщо колись (нехай і через десятки років) вам можуть запропонувати саме таку роботу... Або ж не запропонувати ніколи. Вибір за вами.

Підготував Р. Е. Вольвер

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар