Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 квітня 2024
5,9 °C
небольшой дождь

Статті

Цікавинки
НЕЙМОВІРНІ ІСТОРІЇ, ПОВЯЗАНІ З ПИВОМ
28 грудня 2011, 00:00
НЕЙМОВІРНІ ІСТОРІЇ, ПОВЯЗАНІ З ПИВОМ

Дінів Гулд з Фелікстоу (Саффолк, Великобританія) підкинув і, обернувшись на 180 градусів, зловив стопку з 102 підставок під пивні кухлі. Рекорд встановлений в Гамбурзі 29 червня 1981 р.

Жителі австрійського села Форхендорф потрапили в Книгу рекордів Гіннеса, поставивши 56 пивних ящиків один на одного. Ця башта простояла 15 секунд.

Введення в корм великої рогатої худоби відходів пивного виробництва веде до поліпшення смаку м'яса. Щоб отримати прекрасну по смакових якостях яловичину, так звану "мармурову", японці з містечка Мацудзаки поять корів пивом, а вранці роблять їм масаж.

Чи чули ви про пивний реактор? А ось на хімічному підприємстві в Карл-маркс-штадті (тепер м. Хемніц) була створена така установка. У величезній судині заввишки 4,5 і завдовжки 22,5 м. можна виготовити рівно 1 млн. кухлів пива. "Реактор" призначений для лейпцігського пивоварного заводу "Штернбург". Відповідно до нової технології процес отримання напою скоротиться на третину.

У Грейт-харвуді, в англійському графстві Ланкшир, популярні змагання по бігу з візками. Дистанція 5 миль. Беруть участь тільки чоловіки. Їх завдання не тільки жодного разу не перекинути візок, штовхаючи його перед собою, але і випити по кухлю пива в кожному з 14 пабів, розташованих на дистанції.

На 33-му Європейському ярмарку пива в Нюрнберзі в Германії була продемонстровано 7-літровий керамічний пивний кухоль

Барменша Роузі Шеделбауер під час телевізійних змагань в місті Кенігзєє 29 червня 1981 р. за 4 секунди подолала пятнадцатіметровую дистанцію, тримаючи в кожній руці по 5 пивних кухлів.

У невеликому німецькому містечку Фюрберге зберігається пивний кухоль заввишки 2 м. Виготовлений він в 1820 р.

Найбільший пивний кухоль з кришкою був виготовлений фірмою "Селангор Пьюта" у Куала-лумпур, Малайзія. Він був представлений 30 листопада 1985 р. Його висота 198,7 см, місткість 2796 л.

У Польському місті Граньське існує "пивний дзвін". З його "дозволу" дозволялося раніше відкривати пивні засідання в місті.

У одній пивній японського міста Матсуширо висить оголошення, що при силі землетрусу до трьох балів (за японською шкалою) клієнт отримує безкоштовно кухоль пива.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар