Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,1 °C
небольшой дождь

Статті

Суспільство
НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ ПОЗА МЕДИЧНИМ ЗАКЛАДОМ
21 березня 2013, 00:00
НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ ПОЗА МЕДИЧНИМ ЗАКЛАДОМ

Порядок підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я затвердженого постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2013 року №9 визначає процедуру підтвердження медичною консультаційною комісією факту народження жінкою дитини поза медичним закладом у разі, коли таким закладом не проводився огляд жінки та дитини. Порядок утворення комісії та положення про неї затверджується МОЗ. Комісія розглядає питання щодо підтвердження факту народження дитини за письмовою заявою жінки, яка народила дитину, або її чоловіка, родичів, інших осіб, представника служби у справах дітей (далі – заявник).
Заявник не пізніше одного тижня з імовірного дня народження дитини поза закладом охорони здоров’я, факт народження якої потребує підтвердження, подає комісії такі документи: письмову заяву; паспорт або інший документ, що посвідчує особу; обмінну книгу пологового будинку, пологового відділення лікарні або виписку з медичної карти амбулаторного  хворого за формою відповідно №113/о або 027/о, затвердженою МОЗ; результати аналізів, ультразвукового дослідження, проведених під час вагітності жінки, яка народила дитину поза закладом охорони здоров’я; копію картки виклику медичної швидкої допомоги за формою №109/о, затвердженою МОЗ; довідку про генетичну спорідненість між жінкою, яка народила дитину поза закладом охорони здоров’я, та дитиною; медичну довідку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу про огляд дитини, яка народилася поза медичним закладом, згідно з додатком 1 та медичну довідку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу про огляд жінки для підтвердження факту народження дитини згідно з додатком 2; інші документи, які підтверджують надання медичної допомоги жінці у зв’язку з пологами.
За результатами аналізу документів комісія не пізніше десяти календарних днів з моменту їх отримання приймає рішення про підтвердження або відмову у підтвердженні факту народження дитини та складає висновок за формою згідно з додатком 3 у двох примірниках. Один примірник видається заявникові (у разі підтвердження факту народження дитини) для пред’явлення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану або негайно відсилається відповідному Головному управлінню, управлінню МВС в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та м. Севастополі (у разі відмови у підтвердженні факту народження дитини), а другий – залишається у комісії.
Після підтвердження факту народження дитини заклад охорони здоров’я, під наглядом якого перебуває дитини, видає на підставі висновку комісії заявникові медичну довідку про перебування дитини під наглядом лікувального закладу за формою №103-1/о, затвердженою МОЗ, яка є підставою для проведення державної реєстрації народження дитини в органах державної реєстрації актів цивільного стану.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар