Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 березня 2024
1,0 °C
снег

Статті

Все для дому та саду
Маленькі хитрощі для ідеального ремонту квартири
02 березня 2020, 17:28
Маленькі хитрощі для ідеального ремонту квартири

Навряд чи хтось сперечатиметься, що ремонт — це дуже відповідальна справа. Тому перед його початком обов'язково продумайте всі етапи і деталі: від вибору фарби, покриття для підлоги і до освітлення і кольору штор тощо.

Часто цим питанням не приділяється належна увага і тому в багатьох ремонтників-аматорів за кілька місяців починають проявлятися недоліки таких непродуманих дій.

Через нехтуванням планами звичайний ремонт стає найнебажанішою справою — навіть думки про нього викликають сум, а руки опускаються задовго до початку наступного ремонту — здається, що все аж надто погано і ніколи краще не вийде. Іноді, звичайно, можливий варіант найму робітників для вашого ремонту. Однак за роботу хороших фахівців, відповідно, і грошей потрібно платити чимало.

Якщо ви вирішили провести ремонт самостійно, то обов'язково зверніть увагу на такі важливі «дрібниці».

  • Якщо необхідно просвердлити кахлі і не розколоти їх, то спочатку видаліть глазур із місця майбутнього отвору. Бажано користуватися мітчиком і молотком.
  • Якщо пружинить планка, в яку потрібно вбити цвяхи, то скористайтеся лабетками. Таким чином можна досить легко попередньо втиснути цвяхи в потрібне місце, а потім — забивати.
  • Алебастр буде більш еластичним і м'яким, схожим на пластилін, якщо для його розведення у воду додати спирт. Це допоможе уникнути труднощів із замазкою вузьких щілин.
  • Якщо дошка розколюється навпіл при спробі забити в неї цвях, то для запобігання такого розколу дошки трохи затупити кінчик цвяха — це не дозволить дошці тріснути.
  • У приватному будинку із садком усе електричні кабелі, водо- і трубопроводи прокладайте під тротуарами — в майбутньому це допоможе уникнути їхнього випадкового пошкодження при земляних та інших роботах.
  • Якщо паркет дерев'яний — кріплення плінтусів проводиться тільки до стіни або тільки до підлоги. В іншому випадку паркет може виявитися нерівним, якщо, наприклад, одна дошка буде випирати в порівнянні з іншою.
  • Для того, щоби ДСП не тріскалася і не відколювалася під час розпилу, змочіть її гарячою водою в тому місці, де проводиться різання. Тоді вся процедура пройде без розколів.
  • Щоб уникнути пилу при видаленні побілки, промажте потрібне місце клейстером, а потім дайте йому підсохнути і тільки після цього відскрібайте побілку.
  • Якщо вам необхідно забити цвяхи в деревину твердої породи, то змастіть цвяхи милом — вони і заходити будуть набагато легше, і рідше будуть згинатися при нерівному ударі.
  • Розчин цементу рекомендується готувати за допомогою вил. Таким чином і робота набагато полегшиться, і сам розчин вийде без зайвих грудок, набагато одноріднішим.
  • Щоб робочий пензель не втрачав свої ворсинки, промажте його будь-яким універсальним клеєм.
  • Якщо ви користуєтеся валиком для нанесення фарби, зробіть на самому початку кілька мазків хрест-навхрест, а потім продовжуйте фарбувати, як зазвичай.
  • Якщо вам треба щось відпиляти пилкою, у якій сильно розведені зуби — також спробуйте змастити милом поверхню розпилу.
  • Для того, щоб домогтися бажаного відтінку водоемульсійної фарби, додайте в неї анілінових барвників і ретельно перемішайте.
  • Якщо ваші стіни пофарбовані олійною фарбою, то для її видалення пропрасуйте фарбу праскою через фольгу — до розм'якшення, а потім видаліть її зі стіни без зайвих труднощів.
  • Якщо ви вирішили покласти у квартирі лінолеум — точно визначитеся із його розмірами, аби лінолеум ліг рівно, винесіть усі меблі з кімнати. Також дуже важлива рівна підлога для правильного укладання лінолеуму: якщо є дефекти — скористайтеся шпаклівкою і ґрунтовкою. Лінолеум рекомендується брати на 5 см коротше потрібного розміру, покласти його рівно на підлогу на кілька днів — за цей час він відлежиться і розшириться, і тільки потім приступайте до кріплення лінолеуму до підлоги.
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар