Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
10,3 °C
небольшой дождь

статьи

ЗМІНА ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ТА ЇЇ ЕТАПИ
20 февраля 2014, 00:00
ЗМІНА ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ТА ЇЇ ЕТАПИ

Зміна цільового призначення земельних ділянок відбувається у 3 етапи.

Перший етап порядку зміни цільового призначення передбачає необхідність розробки та погодження проекту відведення земельних ділянок. У разі зміни цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності користувачі або зацікавлені особи мають звернутися до органу виконавчої влади або місцевої державної адміністрації за дозволом на розробку проекту землеустрою щодо її відведення. У разі зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності власнику не потрібно отримувати дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки. Після розробки такий проект повинен бути погоджений в установленому порядку. Підставою для відмови у погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність його положень вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, документації із землеустрою або містобудівній документації. У деяких випадках проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки при зміні її цільового призначення має бути подано на обовязкову державну експертизу.

Другий етап передбачає подання до відповідного органу місцевого самоврядування чи виконавчої влади проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розгляд та затвердження проекту та прийняття уповноваженим органом на підставі проекту відведення земельної ділянки рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки або ж про відмову у такій зміні.

Третій етап передбачено лише для випадків, коли рішення про зміну цільового призначення земельних ділянок потребує погодження Верховною Радою України або Кабінетом Міністрів України, зокрема, «особливо цінних земель» (чорноземи не еродовані не солонцюваті на лесових породах, лучно-чорноземні незасолені не солонцюваті суглинкові ґрунти та інші).

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий