Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
20 апреля 2024
5,5 °C
небольшой дождь

статьи

ЯКІ САНЧАТА ВИБРАТИ
18 декабря 2012, 00:00
ЯКІ САНЧАТА ВИБРАТИ

Катання на санках є одним із найпопулярніших зимових розваг. Тим паче, санки для дитини можна купувати, починаючи з 6 місяців. І щоб це заняття приносило тільки позитивні емоції і було повністю безпечним, слід особливу увагу приділити вибору санок. При їх покупці віддавайте перевагу тим моделям, які відрізняються високою стійкістю до ударів. Виріб також має бути простим в управлінні.
Для маленької дитини можна підібрати санки-візочок із підніжкою, теплим захисним чохлом. При цьому, вони можуть бути розкладними, на той випадок, якщо їх треба возити в транспорті. Для старшої дитини краще купити низькі та широкі санки зі зйомною спинкою та ручкою, щоб маленький спортсмен міг кататися з гірки сидячи, і лежачи на животі або на спині. Також для дитини віком від 5 років підійдуть різноманітні льодянки і санкові кола. Або, наприклад, надувні санки химерної трикутної чи круглої форми. Надувні санки взагалі особлива розвага для дитини, адже вони легкі, майже невагомі й дуже пружні. Серед дітей користуються популярністю і санки у вигляді листа тонкого міцного поліетилену, вони дуже добре ковзають і по снігу, і по льоду.

Щодо міцності, то найбільш довговічними вважають дерев'яні і металеві санки. Перевірте безпеку обраної моделі санок. Вони повинні бути стійкими, і самостійно не перевертатися. Чим нижчі санки, чим далі один від одного знаходяться полози, тим краще. Трубчасті полози відмінно ковзають не тільки по льоду, а й по дорозі. Їх плоскі аналоги - по заметах. Деякі моделі оснащені ременями безпеки, на які теж слід звернути увагу. Оцініть комфорт і зручність вподобаних санок. Виміряйте їх вагу. Чим легшими будуть санки, тим менше зусиль дитина буде прикладати під час підняття моделі на гірку: найлегшими вважаються пластикові. Санки можуть бути такими, що складаються, не складаються й такими що трансформуються - це буде не зайвим врахувати, якщо доводиться викроювати закуток у малогабаритній квартирі або носити їх нагору і вниз по сходах, і тим більше, їздити в громадському транспорті.

Отже, купуючи санчата, не бійтеся взяти їх в руки та уважно оглянути. Особливу увагу звертайте на надійність кріплення деталей. На поверхні санчат не повинно бути тріщин та вм’ятин, гострих крайок, задирок та корозії. А поверхні пластмасових деталей не повинні містити чужорідних включень, гострих країв та тріщин. Вдалого Вам вибору!

Матеріали були надані магазином "ВелоМото", вул. Шмідта, 65, тел: (0432)55-21-82, (067)726-61-94, сайт www.velomoto.vn.ua

підготував Віктор Рудь,

член Національної спілки журналістів України

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий