Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
8,8 °C
небольшой дождь

статьи

Общество
ЯК ПОМИРИТИСЬ З КОХАНОЮ ЛЮДИНОЮ
10 мая 2012, 00:00
ЯК ПОМИРИТИСЬ З КОХАНОЮ ЛЮДИНОЮ

Нерідко трапляється, коли через якусь дрібницю розпалюється велика сварка. Слово за словом, і ось уже опоненти ображають один одного грубими словами, сварка набуває ще більших масштабів. А потім дуже нелегко помиритися з коханою людиною. Нам заважають гнів, гордість і страх. Але як тоді помиритися не втрачаючи гідності?

Першим кроком до примирення має стати година тиші (можливо комусь знадобитися більше часу). Спочатку потрібно заспокоїтись і підійти до аналізу події тверезо. Завжди намагайтесь поставити себе на місце коханої людини і постаратися зрозуміти, яку думку вона хотіла донести і яку переслідувала мету. Так, зрозуміти іншу людину досить складно, тому в допомозі може стати перетворення образи в розуміння. Для цього потрібно взяти чистий аркуш паперу і сформулювати причину конфлікту чесно і ясно. Потім лист можна розділити на дві частини: праворуч описуються власні помилки, ліворуч – помилки партнера. Хто допустив більше? Якщо після такого аналізу прийшло усвідомлення необхідності примирення, час йти далі. Почніть говорити, можна обставити це ненав’язливо. Припустимо, нагадати про день народження вашого спільного друга чи майбутній візит до стоматолога — загалом, придумати якийсь привід. Спробуйте усвідомити, що ваша пара – єдине ціле, а проблема існує поза вами. Намагайтеся спокійно її обговорити, не даючи їй можливості стати клином між вами. Як тільки буде знайдено спільне рішення, проблема відразу зникне. Також відмінним способом примирення є варіант згадати найкращі моменти стосунків, влаштувати романтичну вечерю при свічках. Якщо після сварки проживання на одній території зберігається, можна написати теплий і глибокий лист про якийсь епізод спільного життя і покласти конверт, наприклад, під подушку. Напевно, кохана людина переживає не менше, і цей перший крок сприйме як допомогу. Якщо хочете помиритись, не потрібно докопуватися до суті і з’ясовувати, хто в конфлікті прав, а хто винен, навіть якщо це й актуально. Обговоріть питання тільки тоді, коли помиритесь. При варіанті, коли вам важко говорити, можна надіслати sms-ку. Якщо ж букви не складаються в слова, а слова в речення, відправте яку-небудь кумедну картинку — наприклад, плюшевого ведмедика зі сльозинкою біля ока. Або фотку якогось місця, з котримим у вас пов’язані романтичні спогади. При цьому памятайте, що у кожного з нас свій настрій. Наприклад, ви відійшли від сварки і готові помиритися, а чоловік ні. Не сприймайте його поведінку як образу, просто дайте йому трохи часу. Головне в усіх цих варіантах, щоб розмова не переходила до неприємних спогадів чи нової сварки.

Якщо ж сварки відбуваються регулярно, тоді траба розібратися в самих причинах. Вони бувають різні: недостатня довіра, невисловлена образа, невміння партнерів один одному поступатися, прагнення переробити один одного і т.д. Також джерелом багатьох проблем є незгода одного партнера з поглядами іншого. Це може набувати форм важкого мовчання або бурхливої суперечки, що нерідко переходять у великий і безрезультатний конфлікт. Це призводить до того, що партнери перестають обговорювати причини сварок, знаючи: все знову завершиться скандалом. Але це не вирішення проблеми, бо кожен робить все по-своєму, не зачіпаючи хвору тему. Проте в цьому випадку невдоволення в партнері й стосунках буде поступово наростати. А тоді вже краще звернутися за кваліфікованою допомогою до психолога.

Віктор Рудь,

член Молодіжної організації журналістів

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий