Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
5,5 °C
небольшой дождь

статьи

Сучасне рабство
14 января 2014, 00:00
Сучасне рабство

Час невпинно йде вперед, століття змінюють століття. Але дещо залишається незмінним - рабство, кабала, кріпосне право і ...знову рабство... - ”сучасне рабство”. Воно є майже в усіх країнах світу.

Загалом, згідно з даними "Global Slavery Index" за 2013 р., понад 30 мільйонів людей в усьому світі живуть в рабстві. Серед країн з найбільшою часткою "рабів": Мавританія, Гаїті, Пакистан, Непал, Кот-д'Івуар і Україна. Вона в цьому рейтингу посідає 86 місце, а сусідня Росія – 49.

Мета рабства різна - примусова праця, насильницьке використання в домашньому господарстві, в промисловому або сільськогосподарському секторах, використання в нелегальному бізнесі, для трансплантації органів, жебракування. Загалом, причини рабства можна поділити на дві - внутрішні та зовнішні. Серед перших, скрутне економічне становище, погана інформаційна обізнаність, відсутність практичної системи захисту потерпілих. З других, можна виділити - інтернаціоналізацію тіньової економіки, зростання різниці між бідними і багатими, і найголовніше - це корумпованість працівників державних органів.

Загалом, якщо скласти портрет людини, яка потрапила в тенета торговців людьми, то це, як правило, діти-підлітки, яких викрадають для трансплантації органів або жебракування. Жінки віком від 18 до 30 років, чоловіки віком від 25 до 50 років.

Тому, якщо ви збираєтесь за кордон, дотримуйтесь кількох порад. Нікому не довіряйте ваш паспорт. Залиште вдома своїм рідним інформацію про своє перебування за кордоном. Не забувайте, знання іноземної мови полегшить вам перебування за кордоном. Переконайтеся, що шлюб, зареєстрований в Україні, буде дійсний за кордоном. Порадьтеся з юристом щодо укладання шлюбного контракту. Регулярно телефонуйте додому. Переконайтеся, що фірма, яка пропонує роботу, має ліцензію на працевлаштування українських громадян за кордоном. По приїзді в країну в якій ви будете працювати, зареєструйтеся в посольстві України. Не забудьте з’ясувати номери телефонів українських посольств, неурядових організацій, які надають допомогу особам, які опинилися у скрутному становищі.

Та пам'ятайте, краще бути надміру обачним, ніж згодом ділитьсь гірким досвідом.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий