Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
15,1 °C
небольшой дождь

статьи

ЩО ДАРУВАТИ НА ВЕСІЛЛЯ?
07 июля 2012, 00:00
ЩО ДАРУВАТИ НА ВЕСІЛЛЯ?

Вирішуючи, що подарувати на весілля, пам'ятайте: ваш дарунок має бути оригінальним, таким, що запам'ятовується, і, бажано, корисним.

Звісно, якщо не хочете сушити голову та витрачати сили і нерви на пошуки гідного подарунка, тоді подаруйте нареченим гроші. Швидше за все, не ви один такий, і молодим за вечір вдасться зібрати кругленьку суму, яку вони зможуть витратити на свій розсуд. Такий подарунок гарний тим, що вам не доведеться переживати з приводу «підійде-не підійде», «сподобається-не сподобається». Але не забудьте, що гроші прийнято дарувати в конверті, бажано в білому. Можна піднести гроші й оригінальніше. Придбайте новий гарний великий гаманець (бажано, шкіряний) і покладіть в нього суму, яку ви вирішили подарувати. Чим товстіший гаманець, тим краще. Якщо ж ви все-таки соромитеся дарувати гроші - придбайте на зручну вам суму сертифікат подарунку в одному з хороших магазинів. Пізніше молоді зможуть прийти в цей магазин і вибрати подарунок на свій смак. Це, до речі, дуже зручно, якщо ви хочете подарувати побутову техніку, але боїтеся не вгадати.

Коли ж бажаєте подарувати якусь річ, то визначтесь із сумою, яку ви готові витратити на весільний дарунок. Пригадайте симпатії, хобі і захоплення молодих. Можливо, вони згадували при вас якісь матеріальні мрії. Наведіть довідки у батьків, близьких друзів щасливої парочки. Якщо не плануєте сюрприз – можете запитати прямо, але це вже не так цікаво. Спробуйте довідатися, що даруватимуть інші запрошені – адже нікому не хочеться ганьбитися з повтором. Пам'ятайте, більшість подарунків орієнтовані на майбутнє молодої сім'ї. Тому історично перевірений список подарунків – посуд, білизна, побутова техніка, предмети меблів. Не даруйте подарунок мовчки. Це не той випадок, щоб мовчати. Прочитайте вірш-побажання напам'ять або з листівки. Скажіть побажання своїми словами, але від душі. З минулих часів залишилася думка, що аби між молодими не було сварок, ножі, виделки та ложки, дзеркала дарувати не можна. Годинники теж не рекомендують дарувати, щоб молоді не розлучилися. Якщо такий подарунок вам все-таки треба подарувати, візьміть у молодих чисто символічну плату (монету). Великі подарунки не везіть у кафе або ресторан. Це незручно. Привезіть краще до молодих додому.

Пам'ятайте, що поздоровляєте не одну людину, а сім'ю, тому подарунок повинен підійти обом. І найголовніше у виборі весільного подарунка, щоб він був зроблений від душі. Адже подарунок на весілля може не тільки нагадувати про пам'ятний день, але і приносити задоволення день за днем.

Галина Левицька,

начальник Вінницького міського

відділу ДРАЦС

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий