Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
24 апреля 2024
13,5 °C
небольшой дождь

статьи

РОБОТА ВДОМА — ІДЕАЛЬНИЙ ВАРІАНТ ЧИ ПРЕКРАСНА ІЛЮЗІЯ
18 февраля 2013, 00:00
РОБОТА ВДОМА — ІДЕАЛЬНИЙ ВАРІАНТ ЧИ ПРЕКРАСНА ІЛЮЗІЯ
Хто з нас не мріяв про ідеальну роботу? Однак, на жаль, дуже часто чогось не вистачає: грошей, вільного часу, престижу або творчості. І тому, прагнучи оптимізувати процес праці, все більше, як працівників, так і роботодавців починають практикувати роботу на дому. Дійсно, людина, що працює в комфортних для неї умовах, за той самий час встигає зробити більше роботи і при цьому більш якісно. Так, у Сполучених Штатах підвищення продуктивності за рахунок переведення співробітників на надомну роботу складає, в середньому, 15%, а в окремих галузях і до 40%. Варіант фрілансу, щоправда, можливий далеко не завжди. Це, в основному, робота для письменників, юристів, журналістів,  публіцистів, програмістів, художників, фотографів та дизайнерів. А також для косметологів, манікюрниць, перукарів, перекладачів, телефоністів, бухгалтерів, тощо.
Звісно ж, робота в домашніх умовах має ряд переваг.
- Не потрібно рано вставати, цілу годину маринуватися в транспорті, метушливо поспішати, а потім висиджувати "від дзвінка до дзвінка". Ви керуєте власним часом, самі собі встановлюєте робочий графік, можете працювати тоді, коли ваша працездатність на піку активності.
- Відсутність злих керівників, незадоволених бухгалтерів та підступних колег, що прагнуть підставити, попліткувати або закрутити інтригу.
- Зменшення стресових ситуацій, зниження кількості та гостроти конфліктів з колегами.
- Не потрібно витрачати кошти на обід в їдальні або кав’ярні, оплачувати проїзд. До того ж, по дорозі з роботи додому немає спокуси заскочити в найближчий супермаркет і накупити різних речей або продуктів, без яких можна було б обійтися.
- Немає потреби щоранку мучити себе роздумами, що ж одягнути. Працювати можна навіть у звичайних джинсах, зручному светрі чи футболці, не знімаючи домашніх капців. Кількість прання і прасування значно скорочується, а значить, одяг служитиме набагато довше. Економлячи гроші на гардеробі для роботи, з’являється можливість придбати більш дорогі і красиві речі «на вихід». І косметики потрібно менше, і засобів для укладання волосся, і парфумів.
- Свобода вибору типу роботи, напрямку і навіть власного начальника (замовника). Легкість зміни партнера або замовника, практично без ризику.
- Можливість роботи на кілька організацій одночасно.
- Кар'єра, яка залежить тільки від власної майстерності та освіти, а не від родинних зв'язків і службових романів. Можливість професійного росту без додаткових витрат і зайвого формалізму.
- Оплата праці практично одразу, яку не потрібно чекати цілий місяць.
- Крім цього робота на домашньому комп'ютері - це шанс заробити пристойні гроші тим, хто живе в глибинці, де іншої роботи просто немає.
Проте робота на дому має і свої недоліки.
- Незважаючи на те, що працювати за власним графіком набагато зручніше, ви повинні зробити його максимально продуктивним і суворо дотримуватися, а це під силу далеко не всім.
- Розслабляє домашня обстановка, тому складніше налаштуватися на роботу. Відволікають рідні.
- Не варто забувати і те, що, працюючи вдома, починаєш менше приділяти увагу зовнішньому вигляду. Дуже важливо все ж таки стежити за собою, інакше можна доволі швидко запустити себе. А про те, як швидко набирається зайва вага і говорити не варто.
- Відсутність живого спілкування, візуальних і мовних комунікацій.
- Недосконалість і часто ненадійність ліній зв'язку, труднощі в обміні інформацією, неможливість бути "в епіцентрі подій".
- На відміну від звичайної роботи, тут немає лікарняних, відпусток та премій. Працюючи вдома, не відчуваєш себе захищеними фінансово і соціально, як працюючи на підприємстві. Але, дуже часто це всього лише ілюзія - насправді стаціонарна робота нерідко гарантує лише формальний захист.
- Для дівчат і жінок, які шукають своїх принців, це просто кінець сподіванням, тому що навіть будь-який вихід на вулицю, не кажучи вже про роботу в колективі або великому бізнес-центрі — це шанс зустріти свою другу половинку.
Тому робота на дому підходить тільки дисциплінованим і відповідальним людям, які можуть самостійно керувати своїм часом і не потребують того, щоб їх підганяли і змушували щось робити.  Саме тому працювати вдома можуть одиниці.
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий