Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
15,1 °C
небольшой дождь

статьи

ОСОБЛИВОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ДО ВІДПОЧИНКУ
08 мая 2012, 00:00
ОСОБЛИВОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ДО ВІДПОЧИНКУ

 

Усі ми любимо відпочинок, але для кожного це слово має своє особливе значення, яке залежить не лише від бажань, а ще й до всього від наявності певної кількості «зелененьких папірців» у наших гаманцях: для одних це п’ятизірковий отель на Карибських островах, для других – рідне село з невикопаною картоплею на городі, інші захоплюються туризмом на природі, а дехто відлежується на дивані перед телевізором. Але коли на дворі прекрасна сонячна погода і у повітрі відчувається запах квітучої весни чи прохолодної золотистої осені, або ж навіть морозної зими, то чому б не провести найближчий, хоча і короткий, «уїк-енд» на свіжому повітрі!

Якщо бажання вже з’явилося, тоді вже час готуватися до подорожі. Для початку потрібно перевірити погодні умови на найближчих три доби. Далі визначити координати місця відпочинку. Оскільки довгоочікувані вихідні вже зовсім близько, перше, що зазвичай спадає на думку чоловічій стороні, - це риболовля! Ну а що стосується жінок, то таке нудне заняття, як сидіння на березі холодної річки, не входить у їхні плани, хоча все ж існують і виключення з правил! А от найприйнятнішим варіантом для прекрасної половини є невеличкий пікнік з шашликами десь неподалеку від центра міста. Так за день-другий бурхливих дебатів з переважною більшістю перемагає дводенна рибалка з елементами шашлику подалі від будь-яких проявів цивілізації. На підготовку та збори як завжди часу немає, адже остаточне рішення щодо вихідних приймається маже перед самим виїздом (тобто у суботу вранці.) Саме по цій причині пакування речей проходить за скороченою програмою з обов’язковою умовою: брати з собою лише речі першої необхідності! Але дехто все ж «умудряється» встигнути, за такий короткий час, перебрати зайвого«мотлоху». Цими кимось являється «бабський батальйон» у повному складі. За їхніми словами, у нескінченних пакунках лише саме найголовніше! До складу речей першої необхідності віднеслися взуття на шпильці, по шість кілограмів косметики на душу, по три-чотири пари купальників (і це в жовтневий день), «парадно-вихідні» сукні на випадок вечірки поблизу якогось села і навіть норкова шуба. Як тільки з процедурою фільтрації жіночих «сумочок» і баульчиків було завершено, в ту ж саму мить до помсти приступили дами! Серед чоловічого комплекту виживання у безлюдні місцевості можна було знайти: чотири оберемки вудочок, арсенал крючків, поплавків, якихось гумових рибок, комашок, виробів з тіста та круп, гумові чоботи з автоматичним підігрівом, ехолот(радарна установка) для вистежування буд-якої живності на глибині двадцяти кілометрів, нескінченні кілометри сіток для вилову риб-мутантів в ріст людини і адміністративна карта України сорокарічної давнини, ну звісно, щоб не заблукати!

Нарешті, коли всі речі були спаковані, вже час і у дорогу вирушати, але з однією коротенькою зупинкою у найближчому супермаркеті. За для економі часу список продовольчих запасів потрібно розділити між усіма туристами. А через годину у вказаному місці зустрічі зробити невелику перевірку придбаного провіанту. Окрім цигарок та спиртних напоїв серед їстівного можна було знайти чіпси, мівіну, солоні сухарики до пива і навіть кільку в томаті (щоб про всяк випадок без риби не залишитись!) Нажаль на справжні продукти грошей і часу не вистачило! Сяк-так «утрамбувавши» придбане, «караван» рушає у дорогу….

 

Оксана Самойленко

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий