Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
16,0 °C
небольшой дождь

статьи

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ВІДЕНЬ
07 марта 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ВІДЕНЬ

 

Відень - столиця Австрії. Романтично-музичне місто з мальовничими пейзажами, неповторною архітектурою, стародавньою історією, видатними постатями щорічно вабить туристів з усього світу.

Якщо ви обрали це місто, перед усім приймаємо стратегічне рішення: їдемо організованим туром чи самостійно. Перевагою організованого туру є те, що туристична агенція бере на себе всі турботи з відкриття Шенгену для вас. Але це не означає, що працівник агенції буде збирати перелік документів, які вимагає консульство.

Яким транспортом їхати? Автобусний тур: переваги - фінансовий бік, звичайно найбільш вигідна ціна, у вартість туру зазвичай входить оглядова екскурсія по Відню; недоліки - тривалий час поїздки, чітко розпланований час та місце санітарних зупинок, перетин кордону може бути досить тривалим, мало вільного часу. Літак: переваги - тривалість поїздки значно коротше, швидко перетинаєте кордон, відчуватимете себе більш самостійно, самі приймаєте рішення куди їхати, а куди ні; недоліки - найкоштовніший вид транспорту. Власне авто - клас авто має бути економним, бо вартість палива в країнах Шенгенської угоди на порядок вища від нашої. Для перетину кордону потрібно придбати страховку для авто (Зелена карта). Паркувати авто необхідно в спеціально відведених місцях, купуючи спеціальні талони. Проте ви не обмежені ні в просторі, ні в часі і можете самостійно розпланувати сценарій відпочинку.

Категорія готелю: три, чотири, п’ять зірок? Я би однозначно обрала три зірки, оскільки номер необхідний лише для відпочинку. Та якщо не бажаєте економити і прагнете відчути справжній європейський 5-зірковий сервіс, фешенебельні готелі центру міста радо вітатимуть вас.

Якщо ви - студент, не пожалкуйте часу на отримання міжнародного студентського – «Айсік», у більшості музеїв отримаєте до 50% знижки на вхідні квитки. Після прийняття низки рішень, подолавши шлях, нарешті ви в центрі Відня на площі Марії Терезії, звідки починаються усі оглядові маршрути містом. До речі, ця площа розташована в межах вулиці Ринг ( так званого Кільця), попереду буде Хофбург, справа - Природничо-історичний музей, зліва - Культурно-історичний музей.

Собор Св. Стефана – готичний шедевр, символ Відня і всієї Австрії. Він вразить вас своїми загадками і таємницями. Велична споруда, де брали шлюб королі імперії. Коли б ви не приїхали до Відня, частина собору буде на реконструкції.

Хофбург - колишня зимова резиденція Габсбургів. У цьому палаці-музеї є три відділи: Срібна палата - де ви побачите багато виробів зі скла, фарфору і срібла; Музей Сіссі- експозиції якого розкажуть про життя і смерть найзагадковішої імператриці Австрії. Ви почуєте безліч історій про Єлизавету, побачите якою красунею вона була, відчуєте її шарм і неповторність. Прекрасна імператриця давно стала культовою фігурою. Імператорські апартаменти — місце, де приймали послів, відвідувачів, вразить вас своєю пишністю і вишуканістю.

Бельведер ( італійською - прекрасний краєвид) – літня резиденція Євгенія Савойського. Вашу увагу привернуть оранжерея, мармурова галерея і скарбниця. Гуляючи залами зануритесь в атмосферу тих часів. З оглядової площадки на горі Каленберг ви можете милуватися казковими краєвидами на місто. Скарбниця: тут побачите не лише корони імператора Священної Римської імперії, але й скарби Ордена Золотого руна. Експонати інкрустовані коштовним камінням, а також високоякісні прикраси - безмовні свідки історії.

Шенбрунн - літня резиденція імператриці Єлизавети. В цьому палаці сталося безліч визначних історичних подій, котрі пронизують приміщення особливою енергетикою.

Природничо-історичний музей вразить своєю різноманітною колекцією видів птахів, комах, тварин, риб. Побачите наче справжнього тиранозавра, який рухається і гарчить. Також широко представлені історичні експонати і макети, аудіовізуальні та інтерактивні засоби.

Музейний квартал - просто неможливо оминути увагою дивну будівлю сірого кольору. Це музей сучасних мистецтв Mumok. Якщо поціновуєте все новітне , вас потішить колекція картин, скульптур, малюнків, графіки, інсталяцій, фотографій, відеоробіт, меблів та архітектурних моделей. Один із найпопулярніших серед туристів - музей Леопольда (названо на честь колекціонера). Палкі прихильники мистецтв зустрінуться з шедеврами австрійського модерну.

Завітайте до кондитерської «Demel» і скуштуйте Демельський торт «Захер». До речі, купуючи сувеніри, не забудьте придбати візитівку Відня - цукерки «Моцарт».

Окрасою міста є Віденська опера, де проходить щорічний Оперний бал, куди можуть потрапити всі охочі туристи. У Відні щорічно проходить близько 400 балів.

Який же Відень без великих музикантів? Моцарт, Бетховен, Штраус, Шопенгауер жили й творили тут, музичні творіння яких лунають в кожному кварталі, кав’ярні та площі.

Відень - світова столиця моди, тут є представництва модних домів CHANEL, LOUIS VUITTON, GUCCI, ARMANI, PRADA. Маріяхільфердштрассе - вулиця, притягує своїм різноманіттям бутіків, заповнених модним одягом, прикрасами й аксесуарами. Саме цій вулиці надають перевагу жителі Відня, коли вирушають на шопінг. Біля собору св. Стефана обов’язково завітайте в маленьку крамничку на Graben, де продають дизайнерські сумки ручної роботи. Об’ємні, якісні, з кишенями і зручними ручками. Є великі й маленькі. Кольори неочікувані - помаранчеві, зелені, рожеві, жовті, голубі, яскраво – червоні і ніжно-персикові.

Погодьтесь, тут є безліч місць, котрі варто побачити на власні очі, без сумніву Відень знайде своє почесне місце у вашому серці.

Аліна Кобець

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий