Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
8,9 °C
небольшой дождь

статьи

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ТУНІС
07 ноября 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ТУНІС

Туніс - це маленька країна на узбережжі Середземного моря, мініатюрна оаза для спраглих до пригод мандрівників.
Якщо ви скучили за сонцем, теплом, свіжим морським повітрям та живильним морем то вирушаємо саме туди. Слід зауважити, що саме зараз безліч туристичних компаній пропонують «горящі» тури у цю країну. Проаналізувавши ціни, я зробила досить приємне для себе відкриття: виявляється, з фінансової точки зору, вигідніше купувати пакетні тури. Добре пам’ятаю той раз, коли мені вдалося купити путівку за один день до подорожі. Для людей мобільних – це не важко. Та якщо ви не відчуваєте абсолютної впевненості у собі, спакуйте валізу, а потім вирушайте до туристичної агенції. Якщо ж ви все-таки вирішите відвідати цю країну самостійно, варто пам’ятати, що для оформлення візи ви маєте подати документи у амбасаду Тунісу, як мінімум за 20 днів до вильоту.

У випадку, якщо ви їдете з туроператором віза не потрібна, всі необхідні документи безкоштовно оформляються в пункті перетину кордону. Потрібний закордонний паспорт і медична страховка. Підставою для в'їзду до країни є ваучер туристичної агенції, що забронювала тур до Тунісу. З квитками і ваучерами вирушаємо до аеропорту Бориспіль. Не забуваємо, що, зазвичай, реєстрація на рейс починається за 2 години до вильоту, тому моя порада, розплануйте свою поїзду так, щоб бути у Борисполі за 4 години до вильоту (необхідний час щоб знайти термінал, спакувати валізи у поліетилен, визначити ворота і, звичайно ж, черги). Памятайте, чим раніше ви зареєструєтесь на рейс, тим більше будете мати шансів обирати вподобані вами місця у салоні літака. Здавши багаж, отримавши посадковий талон, пройшовши паспортний та митний контроль, потрапляємо в зону «Дьюті фрі». Поблукавши по цьому маркету, вдосталь занюхавшись різноманітних трендових ароматів, впевнено крокуємо в зал очікування, до відповідних воріт. Переліт, в середньому, триває 4 години. Пропоную провести час з користю, вивчіть хоч декілька словосполучень французькою мовою. Знання французької вам дуже знадобляться, так як англійську в Тунісі розуміють далеко не всі.

Ми прилетіли в аеропорт міста Туніс - Карфаген, а готель знаходився у місті Монастір. Купуючи пакетний тур, ви отримаєте певний бонус - трансфер із аеропорту. Ось чому вам не слід турбуватись, як дістатися до готелю. На виході нас зустрічає туристичний агент, у якого по дорозі з аеропорту найспритніші дізнаються про найцікавіші екскурсії та їх вартість, а іноді, навіть спланують розпорядок відпочинку. Шлях до готелю займав приблизно 2 години. В готелі запитали про найближчий пункт обміну валюти, курс 100 євро = 196 туніських динарів. Відпочивши і розпакувавши валізи, вирушаємо у місто. Першим пунктом був залізничний вокзал, з якого відправляються потяги до столиці країни. Потяги вирушають один раз на добу о 7.00, тривалість поїздки 2.5 години. Куди йти, залежить від вашого бажання. Ви можете просто зануритись в атмосферу цього чудового міста, погуляти, відчути його колорит. Хотілось би звернути вашу увагу на музей ісламського мистецтва в палаці Дар Хусейн. Пропоную відвідати Колізей у Ель – Джемі, до речі, він більший за римський і вразить вас не лише своїми розмірами, а й атмосферою. І на десерт – Карфаген з його фантастичними легендами. Не забуваємо, що неподалік готелю знаходиться стародавній монастир – Рібата, збудований у 796 р., з башти якого відкривається неймовірний краєвид на місто і порт. Також раджу відвідати стародавню частину міста, що знаходиться за мурами – Медину. Поряд знаходиться вулиця, названа на честь першого президента Тунісу Хабіба Бургіби.

Туніс – країна зі яскравою історією, незрівнянною природою, блакитним морем, безкрайньою пустелею. Ця країна обіцяє вам неймовірні пригоди , пустіть її у своє серце.

Аліна Кобець,

член Молодіжної організації журналістів

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий