Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 апреля 2024
20,0 °C
небольшой дождь

статьи

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ТАЇЛАНД
04 апреля 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ТАЇЛАНД

 

Якщо ви скучили за екзотикою, різноманіттям, і яскравим сонячним промінням – вирушайте до країни тисячі посмішок - Королівства Таїланду. Моє перше знайомство з цією чарівною країною почалось зі сторінок путівників та інтернет блогів. Туристів не азіатського походження місцеві тут називають “фарангами”.

Бангкок - столиця країни має славу міста з найдовшою назвою, яку не те що вивчити, а й повторити важко. В скороченому варіанті його називають містом янголів (Крун Теп), є ще одна назва, яку дали європейці - БКК. Місто вражає своєю красою та загадковістю. Розваги, що воно пропонує, мають настільки широкий спектр, що можуть задовольнити всіх — від малого до літнього. Пропоную розпочати знайомство з цією неймовірною країною з Храму смарагдового Будди, який знаходиться в Великому Королівському палаці, раніше це була резиденція королів Сіама. Це не лише найбільш популярний туристичний маршрут, а й одне з найбільш священних місць для тайців, тут все виблискує і переливається. Також поблизу в храмі Ват Пхо ви можете побачити величезну статую лежачого Будди. Позолочена та прикрашена перлами, вона вразить вашу уяву, зачарує. Наші туристи просто у захваті від п’ят Будди, інкрустованих перлинами. Це, до речі, найбільший храмовий комплекс у Таїланді. Відвідайте плавучий ринок Damnoen Saduak, придбайте різноманітні сувеніри, спеції та фрукти. Вирушаючи на цю екскурсію, майте на увазі, що ціни на всю продукцію тут трішки вищі, ніж в звичайних крамничках. Просто злочином, з вашого боку, буде не відвідати Аюттхаю - стародавню столицю країни, недалеко від Бангкоку. Тут можна побачити руїни старовинного міста - один із зразків дивовижної тайської культури. Дуже яскраве враження отримаєте, відвідавши Сади Рамаяни. Звідси відкривається дивовижний краєвид на весь парк, оточений рисовими полями.

Океанаріум Бангкока знаходится в торгівельному центрі «Siam Paragon» і займає два поверхи. Siam Ocean World позиціонують, як найбільший океанаріум в Азії. Загальна площа океанаріуму 10 000 кв. м. Кажуть, що більший є лише в Австралії. Океанаріум складається із 7 зон. Кожна має свою назву і присвячена різним видам флори і фауни підводного світу. Більше за все вражає Відкритий океан — дзеркальні туннелі під водою, де можна спостерігати спокійно пропливаючих величезних акул, скатів, риб. Завітайте до крокодилової ферми, де побачите незабутнє шоу: приборкувачі засовують голову до пащі крокодила. Якщо у вашій душі живе дитина, не пропустіть Dream World (його називають азіатський Діснейленд), зануртесь в атмосферу мультиплікаційних героїв, побувайте у світі казки. Подорожуючи містом можна прокататись на тук-туку (оригінальний триколісний транспорт). Та якщо бажаєте якомога швидше дістатися із одного пункту в інший, вам підійде SkyTrain - це наземне метро. Ну а на десерт спробуйте маршрутні човни. Нічого спільного з Венецією, це найдешевший вид транспорту, та не найгірший.

Як не спробувати національні страви? Основний продукт - рис, смажений або варений, поєднаний з шматочками м’яса або риби, приправлений різноманітними соусами. Завдяки географічному розташуванню країни тут неймовірно популярні риба та морські продукти. Приємно тішить їх різноманіття. Окремо хочу відзначити, що національна кухня - «з перчиком». Тому, замовляючи їжу в ресторанах, просіть, щоб вам не додавали дуже багато спецій.

Аліна Кобець

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий