Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
29 марта 2024
10,3 °C
небольшой дождь

статьи

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА БРЮССЕЛЬ
22 августа 2013, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА БРЮССЕЛЬ

Цього разу для подорожі я обрала Брюссель. Мій вибір був випадковим, та я не шкодую про це. Отож, Брюссель – столиця Бельгії а також Євросоюзу, одна із штаб-квартир країн Бенілюксу (Бельгія, Нідерланди, Люксембург), тут знаходиться офіс НАТО, а цього уже достатньо для того щоб зацікавити допитливих. Тут добре розуміють як англійську, так і французьку мови. Квиток із Кракова до Брюсселя (аеропорт Шарлеруа), відверто кажучи, коштує дешево (300 грн на одну персону в обидва боки), а із завданням дістатись до Кракова легко впоратись: можна поїздом, автобусом або автомобілем – це індивідуальний вибір. Після нетривалого перельоту ступаємо на землю фландрійську. Так як прилітаємо ми в Шарлеруа (50 км від Брюсселю) шукаємо трансфер. Організований колективний трансфер до міста коштуватиме вам 22 Евро в обидва боки. Проживання у п’ятизірковому готелі від 100 Євро за добу. Стосовно пересування по місту: якщо ви бажаєте побачити якомога більше, то найкращий варіант купити Discover Brussels (це проїзний на усі види транспорту – метро, трамвай, автобус, що діє певну кількість днів). Вартість трьохденного проїзного – 13 Євро на особу. Для тих хто любить гуляти нічним містом, варто дізнатись схему руху і розклад нічного транспорту. Поселившись в готелі, відпочивши – вирушаємо у місто. Якщо ви любите музеї, палаци, площі, парки - то це місто дійсно має що вам запропонувати.

Усі туристичні маршрути починаються на головній площі міста (Grand Palace), її не дарма називають найкрасивішою площею Європи. Тут варто звернути увагу на будівлю Міської Ратуші і Будинок Короля. Що досить цікаво: кожна будівля має свою назву, завдяки різноманітним барельєфам ( Будинок Зірка, Будинок Пекарів і тд.). Для тих хто захоплюється футуристикою – Атоміум. Його також, як і Ейфелеву вежу спроектували до відкриття всесвітньої виставки (1958 рік). Це символ атомного століття, символ прогресу людства. Також звідси відкривається панорама міста. Особливо фантастично виглядає цей монумент вночі, завдяки освітленню. Поруч знаходиться парк Міні-Європа, вартість квитка на експозицію в Атоміумі і парк буде коштувати вам, приблизно, 25 Євро на особу. Тут ви побачите найбільш відомі репродукції будинків, палаців, монументів, площ Європи (звичайно ж у зменшеному розмірі 1: 25). З даних проспектів тут експоновано біля 80 міст.

Брюссельський собор Святих Михайла та Гудули – варто побачити цей яскравий готичний архітектурний шедевр. Китайський Павільйон і Японська Башта – куточок Східної Азії у центрі Євросоюзу. Кого цікавить фламандський живопис та скульптури – відвідайте Королівський музей витончених мистецтв. Не забудьте відвідати головний символ міста „Mannekеn Pis”, як же побувати у Брюсселі і його не побачити (а також сфотографувати).

Якщо ви вже втомились, то перепочити ви зможете в зеленій оазі – „Парку Сінкаунтейнер”. Тут знаходиться тріумфальна арка, музей Автосвіт і Військовий музей. Музей Автосвіт налічує безліч раритетних авто, яких ви навряд чи зустрінете на вулицях. Подивившись на ці автівки переконалась, як ретельно і з яким трепетом ставились до машинобудування майже 100 років тому, які створювали витончені деталі, який якісний матеріал використовували.

Це місто, як і безліч інших має свою історію, пропонує різноманітні розваги та воно неповторне, завдяки людям, які тут живуть, отож зустрічайте його з відкритим серцем. Вдалої вам мандрівки...

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий