Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
18 апреля 2024
5,7 °C
дождь

статьи

Цікавинки
НАЙГОЛОВНІШІ ВИНАХОДИ «PHILIPS», ЯКІ ЗМІНИЛИ СВІТ
19 февраля 2014, 00:00
НАЙГОЛОВНІШІ ВИНАХОДИ «PHILIPS», ЯКІ ЗМІНИЛИ СВІТ

Нещодавно виповнилося 100 років дослідному підрозділу компанії «Philips». Самій компанії Philips давно за сотню, одні лише їх лампи освітлюють Зимовий палац вже 116 років. У 1898 році це був перший міжнародний контракт для Philips, тоді вони поставили сотні «ламп-свічок» в царську Росію. Основними напрямками створеного в 1914 році підрозділу Philips NatLab стали дослідження в галузі освітлення, а також радіо- та електронних технологій. Спробуємо згадати, якими всесвітньовідомими розробками ми завдячуємо цій компанії.

1918 р. Рентгенівська трубка. До Philips трубки виготовлялися всього декількома німецькими виробниками і були надзвичайно дорогими. У 1918 році компанія представила свою першу медичну рентгенівську трубку, здійснивши прорив у боротьбі з туберкульозом. Сьогодні існує кілька поколінь рентгенівських систем, у тому числі компютерні томографи Philips, що дозволяють зробити найскладніші дослідження людського тіла.

1927 р. Радіоприймач Philips. Це був перший радіоприймач Philips, що складався повністю з компонентів, створених компанією. У цьому ж році він передав перші звукові повідомлення на коротких хвилях на відстань більш ніж 14 000 км - в Голландську Ост-Індію (Індонезію). Це було рекордом того часу.

1939 р. Електробритва Philishave. Маючи на руках два дипломи Делфтського технічного університету, 25 -річний Олександр Хоровіц влаштувався в Philips в 1929 році. У звязку з економічними труднощами компанія шукала нові рішення. На той момент електробритви вже випускалися в Америці, і Хоровіц загорівся ідеєю створити більш досконалу версію. У результаті довгих праць, вчений розробив першу модель Philishave, в основу якої ліг принцип обертових лез.

1963 р. Компактна аудіокасета. У цьому році була випущена перша аудіокасета. Протягом 35 років компактна касета була головним звуковим носієм і найбільш використовуваним записуючим пристроєм, пізніше її місце зайняв компакт-диск. У першій касеті інженер Philips Лу Оттенс вирішив зробити упор на зручність у використанні: « Касета повинна була поміщатися в кишеню, а програвач - бути простим в експлуатації».

1969 р. Бумбокс. Перший портативний радіо- і касетний плеєр випускався під назвою Radiorecorder. У 1980-ті р.р. Бумбокси набули масової популярністі. Цікава особливість полягала в тому, що в той час як інші пристрої постійно зменшувалися в розмірі, габарити бумбокса неухильно зросли. Причина полягала в тому, що розмір колонок зумовлював глибину звучання басів і, відповідно, якість звуку.

1982 р. СD-диск. У 1977 році був створений перший прототип CD-програвача, що складався тільки з механізму обертання диска і модуля управління лазером. Однак сама електронна система зчитування сигналу і раніше займала багато місця, тому розміщувалася в коробці, яку під час демонстрації ховали за лаштунками. Розробка більш практичного програвача вимагала попереднього створення спеціального чіпа. Тоді компанії Sony і Philips вирішили обєднати зусилля і спільно розробити ідеальну CD-систему. Новий CD-програвач був представлений в Японії в 1982 році, а рік по тому зявився на ринку в Європі. У 1983 році компанія Philips здійснила технологічний переворот, випустивши компакт-диски.

2000 р. DVD-програвач. Спільно з рядом інших компаній-партнерів був створений диск формату DVD. Пізніше в 2000-му році компанія Philips вивела продукт на новий рівень і представила DVD+R - диск, що дозволяє самостійно записувати аудіо-, відео- та текстову інформацію при обсязі памяті, який перевищує CD-ROM в сім разів.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий