Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 марта 2024
1,0 °C
снег

статьи

КЕЙПТАУН — ПЕРЛИНА ПІВДЕННОЇ АФРИКИ
15 июня 2014, 00:00
КЕЙПТАУН — ПЕРЛИНА ПІВДЕННОЇ АФРИКИ

Кейптаун - одне з найвідоміших міст африканського континенту. Він лежить на південному заході материка, на узбережжі Атлантичного океану, неподалік від Мису Доброї Надії. Історія Кейптауна - це одночасно історія всієї країни, адже Південно-Африканська республіка веде своє літочислення саме з дня заснування цього міста у 1652 році голландським мореплавцем Яном ван Рібеком. Однак для самого міста ця дата, по суті - формальність, адже перші поселення на його території з’явилися близько 12 тисяч років тому!

У наші дні Кейптаун - це один з найпривабливіших курортів світу, дивовижний оазис, який поєднує африканський колорит з кращими досягненнями західної цивілізації. Йог готелі пропонують якісний сервіс, а пляжі - це рай для дайверів і серферів, молоді та любителів спокою, тобто місце відпочинку на будь-який смак. Саме по собі місто переважно малоповерхове, за винятком центральної ділової частини. Тут можна годинами прогулюватися по вуличках, милуючись чудовою архітектурою: церквами, старими будівлями і приморськими бульварами.

Чим ще примітний Кейптаун? Якщо ви гадаєте, що пінгвіни є тільки в Антарктиді, то сильно помиляєтеся. Зовсім неподалік від Кейптауна живе велика колонія африканських пінгвінів. Здавалося б, звідки пінгвінам взятися в спекотній Африці, але відповідь проста: ці пінгвіни проживають близько узбережжя, яке омивається холодною Бенгельською течією. А морські котики лежать прямо на міських пірсах, поруч з розташованими там катерами і ресторанчиками.

Але найголовніша пам'ятка Кейптауна - це, звичайно ж, знаменита Столова гора: символ і візитна картка міста, яка прикрашає його прапор і дала назву сузір’ю в Південній півкулі. Гора першою «зустрічає» мореплавців, що підпливають до цієї частини африканського континенту. Це природне плато, що піднімається над поверхнею моря більш ніж на 1000 метрів, буквально нависає над Кейптауном, створюючи місту мальовничий фон і одночасно той самий комфортний клімат. Столова гора схожа на стіл, на скриню, на фортепіано, на стіну - на що завгодно, і менше всього на гору. Багато хто вважає її одним їх найсильніших енергетичних центрів планети - значно сильнішою Єгипетських пірамід, оскільки гора нерукотворна, але при цьому абсолютно не зрозуміло, як природа могла створити таку ідеальну архітектурну споруду. Стоячи на вершині гори, можна подумати, що знаходишся десь на краю землі, в одному з куточків її неповторної та незайманої природи.

Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий