Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
20 квітня 2024
12,2 °C
облачно с прояснениями

Статті

ЗАГАДКОВІ «ГОРМОНИ ЛЮБОВІ»
25 липня 2014, 00:00
ЗАГАДКОВІ «ГОРМОНИ ЛЮБОВІ»
Запахи відіграють величезну роль у нашому житті. Учені зуміли довести, що аромати активно діють на психіку: на підсвідомому рівні впливають на почуття й поведінку людини. Напевне, ви хоч раз у житті відчували незрозумілий потяг до представників протилежної статі. Чому одні подобаються, а інші – ні. Зробили вдих… і втратили голову! Уся справа у феромонах. Що ж це таке? Як вони діють?
Феромони – найважливіші з ароматів, які нас оточують. Летючі речовини, що підсилюють сексуальний потяг у чоловіків і жінок. Виробляються спеціальними залозами або окремими клітинами. Їхній букет індивідуальний, як відбитки пальців.
Дію феромонів науковці відкрили тільки в ХІХ ст., до цього часу вона була відома лише чаклунам та знахарям. На Русі ж крапельки жіночого поту додавали в рецептуру приворотного зілля. Йдучи на війну, чоловіки брали з собою хустинку з милим серцю запахом. Із феромонами пов’язаний ряд стародавніх звичаїв, що дійшли до наших днів. У Новій Гвінеї закохані, прощаючись, пхають руки під пахви одне одному, втирають чужий запах собі в шкіру, таким чином демонструючи свою приязнь і відданість. У філіппінських закоханих перед розлукою прийнято обмінюватися одягом, який носили не менше трьох днів, аби якомога довше відчувати запах коханої людини.
Відкриття феромонів і дослідження їх незвичайного впливу на людей зробило справжню революцію в парфумерії. У середині ХХ ст. до парфумів стали додавати феромони тваринного походження, максимально наближені до людських. І лише в 1986 р. американському біологу Уінфорду Кутлерду вдалося виділити феромон із жіночого поту. Із того часу такі аромати є одними з найдорожчих у світі й продовжують займати перші позиції в рейтингу продажів. Парфумери радять, щоб максимально посилити вплив власних феромонів, необхідно носити одяг із натуральної тканини і більше цілуватися, оскільки це найкращий спосіб обміну. Крім того, якщо дійсно бажаєте знайти свою справжню любов, не зловживайте антиперспірантами.
Цікаво, що звірі й комахи використовують ці речовини як спосіб спілкування: за допомогою них сповіщають одноплемінників, де нектар солодший, попереджають про небезпеку і навіть освідчуються в коханні! Звичайно, у порівнянні з тваринами люди не так відкрито реагують на феромони протилежної статі, адже здатні контролювати свій потяг.
До речі, природу жіночої інтуїції нейропсихологи пояснюють підвищеною чутливістю до запахів. Тож, якщо сумніваєтеся у вірності свого коханого - понюхайте його. Біологічно активні речовини можуть протриматися на тілі, а особливо на волоссі, до 24-х годин. Тому жінка інтуїтивно зможе відчути чужі феромони, приміром коханки, які викличуть огиду. Проте у питаннях подружньої вірності не варто довіряти лише своїм нюховим рецепторам.
Прислухайтеся до свого організму! Він найкращий помічник, аби обрати кохання за запахом і не зближуватися з людиною, яка не викликає потягу.
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар