Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
18 квітня 2024
5,2 °C
дождь

Статті

ЯК ПРАВИЛЬНО ВОДИТИ МАШИНУ ПО МІСТУ
19 травня 2014, 00:00
ЯК ПРАВИЛЬНО ВОДИТИ МАШИНУ ПО МІСТУ

Для початківців водити авто в умовах великих міст завжди було важким випробуванням, яке вимагає великої психологічної стійкісті, терпіння, уваги. Для успішного пересування у великому місту, слід добре розвинути в собі вміння вчасно передбачати можливі ситуації на дорозі, разом з управлінням треба бачити і аналізувати дорожню розмітку та знаки, вчасно помічати пішоходів, світлофори, стежити за станом дорожнього полотна і за своїм маршрутом. На жаль, величезна кількість транспорту разом з міською суєтою недосвідченим водіям не додають впевненості. Наведемо кілька корисних порад, які можуть допомогти водіям навчитися правильно діяти, якщо ситуація несподівано зміниться:

- Якщо потрібно повернути ліворуч, водієві обовязково слід оцінити обстановку подивившись у дзеркало заднього виду. На практиці відомі випадки, коли транспортний засіб несподівано повертає якраз на розриві суцільної подвійної лінії і в цей же самий момент по зустрічній смузі його обганяє інша машина.

- Не намагайтеся встигнути проскочити перехрестя на зелене мигаюче або жовте світло світлофора, саме ця ситуація найчастіше призводить до ДТП на перехрестях.

- Перш ніж проїхати перехрестя на зелене світло світлофора слід уважно подивитися навколо, можливо в цей момент хтось хоче «пролетіти» на червоне світло.

- Потрібно частіше дивитися в дзеркала, це дозволить вам контролювати повністю всю ситуацію на дорогах. Ось тільки не слід відволікатися на дзеркала надовго, не забувайте, що попереду ситуація змінюється стрімко.

- Не треба поспішати виїжджати на головну дорогу з другорядної. Окремої уваги від водіїв вимагають ті перехрестя, які характеризуються обмеженою видимістю.

- Коли ви маєте намір їхати прямо з правого ряду, слід придивитися до машин, що пересуваються позаду вас в лівому ряду. Найчастіше деякі водії не встигають вчасно «перебудуватися», щоб повернути праворуч, тому їдуть в лівому ряду і можуть різко підрізати машину, що рухається по правій смузі.

- З пішоходами треба бути особливо обережними. Якщо на узбіччі ви бачите людину, треба відразу ж зменшити швидкість, не варто забувати, що цей пішохід може почати переходити дорогу в будь-який момент і не обовязково по переходу. Треба виявляти особливу увагу до дітей, літніх людей і нетверезих непередбачуваних пішоходів.

- При наближенні до пішохідного переходу слід подивитися на сусідні машини, особливо коли ті пригальмовують, адже можливо вам просто не видно пішоходів за авто що йдуть попереду. У таких ситуаціях краще бути уважнішим і заздалегідь знизити швидкість.

- Всі ті ділянки доріг, де з боків припарковані автомобілі, проїжджати слід з особливою акуратністю, із-за них в будь-який момент може зявитися пішохід, що стане неприємною несподіванкою. Пригальмовувати також необхідно і в тій ситуації, коли ви бачите, що на зупинці з транспорту виходять пасажири.

Через деякий час кожен водій зазвичай набуває необхідний йому досвід, тому будь-які дії, які були описані вище, він вже виконує автоматично, не нервуючи і не напружуючись при цьому. Якщо водій досить досвідчений, він здатний дати оцінку тій чи іншій ситуації на дорозі за долю секунди, всі маневри він виконує правильно, тому й не створює жодних перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар