Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,1 °C
небольшой дождь

Статті

Цікавинки
А ВАШ АВТОМОБІЛЬ ГОТОВИЙ ДО ЗИМИ?
17 грудня 2013, 00:00
А ВАШ АВТОМОБІЛЬ ГОТОВИЙ ДО ЗИМИ?

В умовах сніжної морозної зими навіть найкращий автомобіль зношується уп’ятеро інтенсивніше, ніж улітку. Тому краще не ризикувати та ретельно підготувати машину до холодної пори року. Правильна підготовка транспортного засобу та навички керування в ожеледицю можуть урятувати ваше життя та життя пасажирів.

Обов’язкові приготування.

- Встановіть зимову гуму.

- Завчасно перевірте акумулятор. Під час сильного морозу через нього можуть виникнути проблеми із запуском двигуна. Непогано запастися дротами «для прикурювання».

- Гальмівні колодки перед зимою необхідно замінити. Адже основною причиною заносу є різниця у зношенні поверхні гальмівних колодок. Напередодні морозів також необхідно замінити мастило й паливний фільтр — для зими добре підходить олива зі зниженим індексом в’язкості.

- Готуючи авто до зими, потрібно замінити охолоджувальну рідину на антифриз, стійкий до низьких температур. Також рекомендують замінити стандартні щітки склоочисника на зимові, які очищають від снігу та льоду.

- Не забудьте покласти в авто скребок і щітку, невелику лопату, а також аварійний комплект у місце передбачене заводом виробником, адже в разі аварії взимку ви можете надовго застрягнути на узбіччі.

- Не бажано, щоб рівень пального в баку опускався нижче за половину. Це допоможе зменшити кількість конденсату, що полегшить запуск двигуна холодного зимового ранку.

- Щоб забезпечити максимальну видимість, очищайте машину щоразу перед виїздом. Не забувайте про фари та задні ліхтарі. Особливо під час снігопаду їх потрібно очищати набагато частіше, іноді навіть безпосередньо на дорозі. Звичайно, витратите якийсь час, але це краще, ніж потрапити в аварію через заліплені фонарі та недостатню видимість.

Кермування на слизькій дорозі.

Заздалегідь плануйте свій маршрут так, щоб уникати доріг, які можуть бути небезпечними в погану погоду. Мости й естакади найшвидше вкриває лід. Під’їжджаючи до них, пригальмуйте, щоб уникнути різких перепадів швидкості та зміни напрямку руху. Треба все робити плавно: розганятися, повертати, обережно та завчасно гальмувати. Краще збільшити дистанцію до автомобіля, що їде попереду, щоб уникнути різких гальмувань, які можуть призвести до заносу. Готуйтеся до поворотів, зупинок, завчасно перелаштовуйтеся з одного ряду в інший.

Тримайтеся якнайдалі від вантажівок — їхній гальмівний шлях значно більший. Із-під коліс вантажівок також часто вилітає сніг, вода й навіть брили льоду. Якщо вас почало заносити, керуйте автомобілем без різких рухів. Якщо ваше авто не оснащено АБС, гальмувати потрібно переривчастими натисканнями на педаль.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар