Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
17 листопада 2018
-2,7 °C
небольшой снегопад

Статті

У НАСТУПНОМУ РОЦІ 500 ВІННИЧАН ЗАБЕЗПЕЧИТЬ РОБОТОЮ НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
31 жовтня 2012, 00:00
У НАСТУПНОМУ РОЦІ 500 ВІННИЧАН ЗАБЕЗПЕЧИТЬ РОБОТОЮ НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
Незабаром у Вінниці запрацює найбільший в Україні молочноконсервний комбінат. На ньому виготовлятиметься унікальна продукція для кондитерської промисловості. Виробництво забезпечить робочими місцями півтисячі вінничан, які працюватимуть у чотири зміни.
Кілька місяців тому земельна ділянка, на якій активно відбувається будівництво нового молочноконсервного комбінату, була пустирем. Тут час від часу створювалося стихійне сміттєзвалище, із яким міська влада багато років намагалася боротися. Ця ділянка була досить складною для забудови, не мала необхідних мереж та доріг. Але разом з тим Міжнародна корпорація «ROSHEN» саме тут побудувала свою другу в місті кондитерську фабрику та зводить молочноконсервний комбінат. Міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко розповідає, що коли постало питання визначення місця під розміщення цього комплексу, саме Вінницький міський голова Володимир Гройсман знайшов переконливі аргументи для того, щоб будівництво відбувалося саме на цьому майданчику.
Новий молочноконсервний комбінат будується на земельній ділянці площею 5,3 га. Загальний розмір самих виробничих площ становитиме 18,3 тис. кв. м. Будівельні роботи розпочалися у червні поточного року і на сьогоднішній день виконані вже на 60 %. Наразі тут одночасно працює 250 робітників з Вінниці та Києва. Протягом місяця сюди надійде технологічне обладнання та розпочнеться його монтаж. За словами заступника технічного директора вінницької кондитерської фабрики «ROSHEN» Сергія Михайловського, закінчення будівельних робіт першої черги молочноконсервного комбінату заплановано на кінець 2012 року.
Обсяг інвестицій корпорації «ROSHEN» у будівництво та оснащення заводу становитиме близько 500 млн. грн. Вінницький молочноконсервний комбінат буде найбільшим та найпотужнішим підприємством цієї галузі в Україні. Перша виробнича лінія зможе переробляти 600 тон молока щодоби. А в подальшому виробництво розшириться і, після будівництва другої лінії, буде здатне переробити удвічі більше сировини. Прийом молока розрахована на 7 ліній потужністю у 23 тони за год. Підприємство вироблятиме біля 10 видів різноманітної продукції, більшість з якої буде сировиною для харчової та кондитерської промисловості. Основною продукцією буде сухе та згущене з цукром молоко і жири. Однак, деякі продукти будуть унікальними для України. Наразі, кондитерська галузь держави використовує у своєму виробництві сировину завезену з Нової Зеландії.
Новий завод дасть можливість забезпечити 500 вінничан робочими місцями, адже працюватиме він у чотири зміни. «Цей потужний виробничий комплекс слугуватиме міцною економічною опорою для Вінниці, – каже Володимир Гройсман. – Мені б хотілося, щоб у Вінниці без роботи не залишилося жодної людини, яка бажає працювати в місті. А незабаром нове підприємство сучасного рівня з сучасними умовами праці забезпечить робочими місцями півтисячі вінничан». Наразі у місті 2 600 городян є офіційно безробітними.
Новий завод спроектовано як сучасний цілісний комплекс та матиме максимальну економію енергоресурсів. Залишки тепла, які будуть утворюватися під час виробництва, використовуватимуть для обігріву приміщень. Підприємство буде мати свої локальні очисні споруди. «Вода очищатиметься за допомогою запатентованої п’ятиступеневої американської технології, - розповідає Сергій Михайловський. – Для захисту повітря на сушці молока буде використовуватися система фільтрів, які виключають можливість потрапляння пилу у атмосферне середовище». Конденсат, котрий утворюватиметься під час випарювання молока (це близько 400 тон води на добу), додатково очищатимуть на очисних установках і повторно використовуватимуть для миття обладнання та інших технологічних потреб.
«Ми віримо, що з часом для України внаслідок підписання договору про вільну торгівлю з Євросоюзом, будуть відкриті європейські ринки, а без таких сучасних підприємств нам там немає, що робити, – каже Міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко. – Ми продемонструємо, що Вінниччина і вінничани можуть бути найбільш конкурентоздатними на європейських ринках, бо в нас для цього є всі умови і можливості – найсучасніше виробництво, найталановитіші менеджери, найкраща сировина і саме головне найпрофесійніші люди».
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар