Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,1 °C
небольшой дождь

Статті

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. МІЛАН
04 жовтня 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. МІЛАН

У цьому місяці пропоную поїхати до Мілану. І причин для того, щоб відвідати саме це місто багато. Це неймовірне місто, в якому переплітаються мистецтво та індустрія, історія та сучасність, яке подарує вам безліч нових вражень.
А ще вересень–жовтень це період проведення Міланського тижня моди. Рушаємо… Доцільно буде розповісти про аеропорти Мілана. Аеропорт, що приймає бюджетні авіалінії, а відповідно, сюди літати найбільш вигідно з економічної точки зору – Бергамо «Orio al Serio airport » (BGY). Вартість трансферу із аеропорту в центр Мілана – 5 евро, в обидва боки – 9 евро. Аеропорт Лінате «Milan Linate International Airport» (LIN) знаходиться в межі міста, на відстані 5 кілометрів від центру. Аеропорт Мальпенса «Aeroporto di Milano-Malpensa» (MXP) – найбільший, має два термінали : Т1- для регулярних рейсів, Т2- для чартерних.

Для проживання я обрала район Центрального вокзалу (Milan central station). Такий вибір не випадковий: сюди приходять автобуси з аеропортів, звідси найлегше дістатися до будь-якого куточка міста, країни. Розмістившись у готелі, отримавши карту, вирушаємо до найближчої станції метро, в моєму випадку — Lima. Прямуємо до станції Duomo. На площі перед собором починається туристичний маршрут CitySightseen – це двоповерхові автобуси, які курсують містом, вартість одноденного квитка 10 евро. Повірте, подорожуючи містом самостійно, ви побачите більше.

Перлиною Мілана вважають Дуомо (Санта Мария Нашенте) і відверто кажучи заслужено. Відвідавши безліч країн і побачивши багато соборів, Дуомо мене приємно вразив. Зразки готичної архітектури, розташовані по всій західній Европі, не йдуть ні в яке порівняння з цим собором. На відміну від інших соборів, виконаних в темних кольорах, він сліпучо-білий. Справляє враження казкової, міфічної споруди, прикрашеної скульптурами святих. До речі, будівництво собору тривало більше 500 років. Перед входом до собору чергує поліція, перевіряє вміст сумок і слідкує, щоби жінки були із закритими колінами та плечима. Тому раджу підібрати відповідний одяг ще в готелі. Звичайно, всередині собору безліч шедеврів, на які варто звернути увагу, та найбільше враження на мене справила статуя святого Варфоломея. Важко повірити, що ця скульптура із каменю. Повернувшись на площу собору, насолоджуємось архітектурними шедеврами, смакуємо морозиво.

Далі вирушаємо до галереї Вітторіо Емануїле ІІ. Це дуже оригінальна будівля у формі хреста, дах якої, виконаний з металу і скла. В її центі знаходиться один із символів Мілана – мозаїка із зображенням бика. Тут відвідуємо бутіки таких брендів: Prada, Swarovski, Louis Vuitton. Якщо пройти до кінця галереї, потрапимо на площу Ла Скала, де і знаходиться всесвітньо відомий оперний театр.

Зголодніли? Тоді вирушаємо на вибір до супермаркету чи ресторану. Стосовно цін у магазинах, на деякі позиції дешевші, ніж у нас. Так що голодними не будете. В мене був романтичний настрій, тому відвідала досить пристойний італійський ресторанчик (35-70 евро на персону).

Далі Фортеця Сфорцеско, архітектура дуже нагадує іспанську. Просто зачарував рів, що оперізує кільцем фортецю. Потім вирушаємо до парку Семпіоне. Ця зелена оаза врятує вас у спекотний літній день та зачарує різнобарв’ям восени. Наступний пункт - Арка на площі Семпіоне, нагадає арку Карузель в Парижі. Далі церква Санта Марія делла Грацие, тут ми маємо честь побачити «Таємну вечерю» - витвір Леонардо да Вінчі (неодмінно забронюйте квитки ще з дому - 8 Евро). І прямуємо до Національного музею науки та техніки імені Леонардо да Вінчі, роздивляємось експонати, виконані за малюнками цього видатного митця. До речі, тут зібрано найбільшу колекцію винаходів цієї геніальної людини. Нарешті оглянувши місто, раджу відвідати трасу Формули-1 в Монці.

Оглянувши історичні пам’ятки міста, сміливо на шопінг. Почнемо із «золотого квадрату», що утворено з чотирьох фешн-вулиць: via Montenapoleone, Via Sant’Andrea, Via Monzani та Via Della Spiga. Якщо ви шукаєте не дуже дорогі речі, завітайте на Via Buenos Aires – тут величезний вибір марок середньої цінової категорії. А вже дешевше - в передмісті, пропоную такі шопінг-центри: Serravalle Scrivia, Antonioli, 10 Corso Como. Якщо почуєте таке незвичне слово як «аутлет» то не лякайтесь. Це торгівельний центр де можете знайти одяг та взуття різних брендів, минулих сезонів зі знижками 30 – 70 %.

Щороку до Мілана приїздить велика кількість модельєрів, політиків, футболістів, бізнесменів, артистів опери та балету і просто туристів. Це місто з шаленим ритмом життя, яке звабить найпримхливіших мандрівників.

Аліна Кобець,

член Молодіжної організації журналістів

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар