Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,4 °C
небольшой дождь

Статті

Цікавинки
МОВА КВІТІВ
23 червня 2014, 00:00
МОВА КВІТІВ

Мова квітів, або селам, започаткована жінками, бере свій початок у ХІХ столітті. У часи, коли партнерів для шлюбу обирали батьки, закоханим доводилося приховувати свої почуття. Переписуватися було небезпечно, бо любовна записка могла потрапити в лихі руки, квіти ж залишалися поза підозрою. Кількість та вид квітів у букеті визначали місце і час зустрічі.

З одного боку селам полегшував життя небагатослівним кавалерам, котрі не могли відважитися на освідчення в коханні. З іншого – завдавав безліч неприємностей юнакам, які не знали символіку і часом своїми подарунками «говорили» зовсім не про те, що думали.

В сучасному світі увага при виборі букета приділяється лиш естетичному вигляду. Флористи зауважують: колір та обрані квіти не завжди можуть бути доречними в тій чи іншій ситуації.

Кому і які квіти варто дарувати? Букети для чоловіків повинні мати вертикально витягнуту форму з напруженими лініями. Чоловіку літнього віку або ж керівнику варто дарувати троянди із довгим стеблом, гвоздики, великі хризантеми. Жіночі букети навпаки повинні мати більш округлу форму. Юним дівчатам підійдуть квіти світлих відтінків із нерозкритими бутонами. Це можуть бути польові, які заборонено презентувати жінкам «елегантного віку». Для дітей найкращим буде букет невеликого розміру із дрібних та яскравих квіточок. Ювілярам варто дарувати квіти у горщиках, що виявить хороший тон. Вільний вибір у складанні композиції можуть дозволити собі лише рідні та друзі. У будь-якому випадку, букет повинен підтверджувати серйозність заходу.

Колірна гама букета. Білий колір універсальний. Він символізує невинність, чистоту помислів. Квіти рожевого кольору дарують людям м’яким і навіть сентиментальним. У всіх народів червоний вважається кольором кохання та пристрасті. Варто бути обережним у виборі. Червоні квіти можна дарувати друзям або родичам. Але яскраво-червоні, бордові виражають пристрасть (чим яскравіший та насиченіший колір - тим сильніше почуття). Фіолетові та сині дарують людям оригінальним. Жовтий – колір сонця. Букети таких відтінків варто обирати натурам артистичним або жінкам старшого віку.

Даруйте квіти! Адже це романтика, коли справа стосується закоханих; повага і беззаперечний знак уваги, коли дарують колегам; тепло і близькість, коли букет у руках друзів чи рідних; шана і пам’ять, коли підносять на місця поховання…

Квіти мають дивовижну властивість – приносити радість, тому не шкодуйте ні часу, ні грошей на їх придбання. Неважливо, чи це буде одна квітка, чи величезний букет, головне – увага.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар