Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
29 березня 2024
9,3 °C
небольшой дождь

Статті

Догляд за шкірою у холодну пору
07 листопада 2013, 00:00
Догляд за шкірою у холодну пору

Восени і взимку шкіра потребує особливо ретельного догляду, так як вона набагато більш чутлива до холоду, ніж до тепла. З настанням холодів постраждати можуть не тільки внутрішні органи (при ускладненнях застуди), а й зовнішній захисний бар’єр – шкіра. Саме шкіра відчуває весь спектр холодної небезпеки: сніг, вітер, перепади температури та ін.

Це призводить не тільки до сухості і блідого кольору, а й до швидкого старіння, тому взимку шкіру треба постійно зволожувати, живити, очищати і постаратися захистити від зовнішнього впливу. Для початку з’ясуємо, як холод впливає на шкіру. Виявляється, що в судинах порушується кровообіг при взаємодії з холодним повітрям, тому шкіра починає лущитися, міняти колір і стає дуже тонкою. Для того, щоб запобігти цьому, потрібно правильно доглядати за нею.

Ніколи не наносіть зволожувальний крем за 10 хвилин або менше перед виходом на вулицю. До складу зволожуючих кремів зазвичай входить вода, яка на холоді буде кристалізуватися і пошкоджувати капіляри. Через це шкіра виглядатиме запаленою. Найкраща рекомендація для здорової шкіри – змащування розчинами косметичних олій, які можна приготувати самостійно. Для цього необхідна кукурудзяна або оливкова олія, яку треба нагріти на водяній бані і обтерти нею обличчя і область декольте. Через 20 хвилин після цього, серветкою видаліть залишки засобу.

Необхідно постійно тонізувати свою шкіру за допомогою відвару або настою трав. Для цих цілей краще всього використовувати шавлію, лавровий лист, календулу або липу. Вибір залежить від чутливості та індивідуальних особливостей шкіри.

Тож, бажаєм вамздоровя і лише гарних спогадів про холодну пору року.

 

Матеріал наданий діагностичним центром "PRINCESS"

вул. Пирогова, 77

тел.: (0432) 68-01-52, (067) 914-86-07

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар