Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
23 квітня 2024
13,5 °C
небольшой дождь

Статті

ДЕ КРАЩЕ НАРОДЖУВАТИ: ВДОМА ЧИ В ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ?
18 березня 2013, 00:00
ДЕ КРАЩЕ НАРОДЖУВАТИ: ВДОМА ЧИ В ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ?
Чіткої відповіді на це запитання немає. Але більшість лікарів будуть за пологовий будинок. А от думки жінок різняться. Одна скаже, що вдома і тільки вдома. Інша готова вирушити до пологового будинку чи не за місяць до визначеного строку. І що ж робити? Давайте спробуємо оцінити всі «за» і «проти» тих чи інших пологів.
Основні плюси пологів вдома і в той же час мінуси для лікарні:
домашня атмосфера (сприяє кращому розслабленню майбутньої мами);
присутність рідних;
немає зайвого медикаментозного втручання;
можливість народжувати у воді;
відсутність хамства з боку медпрацівників (хоча це багато в чому залежить від самої людини);
фінансовий фактор — вдома дешевше.
Однак, окрім плюсів є ще й величезна кількість мінусів. Перший і найвагоміший з них — це ризик, на який ви погоджуєтесь народжуючи вдома. Якщо вагітність протікає без ускладнень, якщо батько майбутньої дитини підтримує вас у вашому рішенні, якщо лікарня знаходиться недалеко від будинку, якщо машина швидкої допомоги буде чергувати біля під'їзду, якщо є абсолютна впевненість у тому, що все пройде добре... можна ризикнути. Але пам'ятайте, що вся відповідальність за ваше життя і ЖИТТЯ ВАШОГО МАЛЮКА лежить лише на вас.
Є також і протипоказання щодо пологів вдома:
перша вагітність(жінка не усвідомлює що на неї чекає);
жодного разу за всю вагітність не відвідавши гінеколога і не здавши жодного аналізу;
при наявності серйозних проблем зі здоров'ям до вагітності;
при виявлених під час вагітності патологіях (реальних, підтверджених аналізами і досвідченими фахівцями);
багатоплідна вагітність;
тазове передлежання дитини;
обвиття пуповиною...
І це лише 10% від усіх протипоказань. Тому ОБОВ'ЯЗКОВИМ має бути дозвіл та консультація у вашого лікаря (акушер-гінеколога).
Щодо лікарні, то пологи там не такі вже й страшні, як багато розповідають (знаю з власного досвіду). Тільки потрібно знайти хороший пологовий будинок, з окремою палатою і уважними лікарями. І це цілком реальне завдання, особливо для жителів великих міст! Зараз існує безліч пологових будинків, де ні в кого не викличе протесту присутність чоловіка під час пологів, де породілля зможе прийняти будь-яку зручну для неї позу під час переймів. Батькові запропонують перерізати пуповину, а матері прикладуть дитину до грудей, не розлучаючи її з немовлям. А найголовніше у лікарні — вам і малюку нададуть всю необхідну допомогу, яку вдома, на жаль, не отримаєш. І не забуваємо, що пологи — це свого роду лотерея: ніколи не знаєш напевно, як усе складеться. Однак, швидше за все, за пологи у таких умовах доведеться заплатити пристойну суму.
На закінчення, хотілося б відзначити, що плануючи пологи, потрібно думати, в першу чергу, не за власний комфорт (“рідна атмосфера”, ніяких “білих халатів”...), а за ЖИТТЯ І ЗДОРОВ'Я маленької ЛЮДИНИ!
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар