Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
16 квітня 2024
18,0 °C
небольшой дождь

Статті

Юридичні питання
Хто такий державний реєстратор
02 листопада 2017, 00:00
Хто такий державний реєстратор

Хто такий державний реєстратор
До системи суб’єктів державної реєстрації нерухомості належать: виконавчі органи органів місцевого самоврядування, Київська, Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, і, звісно, акредитовані суб’єкти, яким Міністерство юстиції передало повноваження для реєстрації бізнесу та нерухомості.
В трудових відносинах з цими суб’єктами перебувають державні реєстратори – громадяни України, які мають вищу юридичну освіту й відповідають вимогам, встановленим профільними законами та Міністерством юстиції України. Окрім цього, державними реєстраторами є нотаріуси, а в деяких випадках також державні та приватні виконавці.
Державний реєстратор зобов’язаний перевірити подані Вами документи на відповідність законодавству та на відсутність будь-яких суперечностей закону.
Під час проведення реєстраційних дій реєстратор обов’язково використовує відомості Державного земельного кадастру, Єдиного реєстру дозвільних документів, Єдиного державного реєстру судових рішень, а в деяких випадках також запитує копії судових рішень від судів.
Лише реєстратор самостійно приймає рішення про подальшу реєстрацію чи відмову. Для проведення реєстрації нерухомості існує вичерпний перелік документів:
1. Копія документа, що посвідчує особу заявника;
2. Копія його облікової картки платника податку;
3. Квитанція про сплату адміністративного збору;
4. Документи, що підтверджують набуття права власності на нерухомість.
Якщо документи подані в повному обсязі та відповідають законодавству, наступні кроки – це прийняття рішення про державну реєстрацію, відкриття розділу та/або внесення до відкритого розділу чи спеціального розділу Державного реєстру прав відповідних відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об’єкти та суб’єктів цих прав, формування витягу з Державного реєстру прав про проведену державну реєстрацію прав для подальшого використання заявником (видається в паперовій формі з підписом та печаткою реєстратора на вимогу заявника).
Я.Цуркан,
завідувач сектору
Управління державної реєстрації ГТУЮ у Вінницькій області

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар